Rusia va extinde pana in luna octombrie embargoul la exportul de cereale pe care l-a impus vara trecuta, a declarat vineri ministrul agriculturii, Elena Skrynnik, potrivit AFP.

"La sfarsitul lui septembrie - inceputul lui octombrie, cand vom vedea cat de bogata a fost recolta, vom putea decide daca extindem sau sistam embargoul asupra exporturilor de cereale", a declarat oficialul rus citat de agentiile rusesti.

La sfarsitul lunii februarie, vice-premierul rus Viktor Zubkov spunea ca Rusia ia in considerare extinderea si dupa data de 1 iulie.

Ca urmare a secetei si a verii deosebit de calde din 2010, Rusia a decis in luna august a anului trecut interzicerea exportului de cereale, dupa ce recolta a coborat la 60 milioane de tone, fata de 90 milioane de tone produse in mod obisnuit. Embargoul, impus initial pana in decembrie 2010, a fost prelungit pana in vara acestui an.

Acest lucru a dus la cresterea preturilor la grau, in conditiile in care Rusia este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale.