Cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si externa) in primele doua luni ale acestui an a crescut cu 25,9% fata de perioada similara a anului trecut, datorita cresterii din industria prelucratoare, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica. In aceeasi perioada de referinta, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 33,1%, datorita cresterilor inregistrate la toate grupele industriale.

Afacerile din industrie au crescut cu 25,9% in primele doua luni ale acestui an, datorita cresterii din industria prelucratoare (+27,5%), in timp ce industria extractiva a scazut cu 0,7% raportat la aceeasi perioada din 2010.

In luna februarie 2011, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa), in termeni nominali, a crescut atat fata de luna precedenta cu 7,0% cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 26,1%.

Comenzile noi din industrie, in crestere cu 33,1%

De asemenea, in primele doua luni ale acestui an comenzile noi din industrie au crescut cu 33,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita cresterilor inregistrate la toate grupele industriale: industria bunurilor intermediare (+42,4%), industria bunurilor de capital (+31,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+23,5%) si industria bunurilor de uz curent (+9,7%).

Doar in luna februarie a acestui an, comenzile noi din industrie, pe total (piata interna si piata externa), au scazut in termeni nominali fata de luna precedenta cu 16,1% dar au crescut cu 24,5% fata de luna februarie din 2010.