Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele doua luni ale anului cu 10,3% comparativ cu perioada similara din 2010, in principal datorita avansului din comertul cu autovehicule, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna februarie, afacerile din comertul auto au crescut cu 7,0% fata de luna anterioara si cu 11,2% comparativ aceeasi luna a anului trecut.

In perioada ianuarie - februarie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a avansat cu 10,3%, datorita in principal cresterii cu 18,5% a afacerilor din comertul cu autovehicule.

In luna februarie, afacerile din acest sector au inregistrat o crestere de 7,0% comparativ cu luna precedenta, pe fondul avansului cifrei de afaceri din sectorul de intretinere si reparare a autovehiculelor (+12,3%), comertului cu autovehicule (+10,2%), comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+8,4%) si a comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a inregistrat pe total o crestere cu 11,2% fata de luna februarie 2010, datorata cresterii comertului cu autovehicule (+19,8%) si comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,3%). Scaderi s-au inregistrat in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-19,7%) si in activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-2,0%).

Comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor include toate activitatile (cu exceptia fabricarii si inchirierii) privind autovehiculele si motocicletele, inclusiv camioane, cum ar fi vanzarea cu ridicata si cu amanuntul a vehiculelor noi si second hand, repararea si intretinerea vehiculelor si vanzarea cu ridicata si cu amanuntul a pieselor si accesoriilor pentru autovehicule si motociclete. Sunt incluse, de asemenea, activitati ale agentilor comisionari implicati in vanzarea cu ridicata sau cu amanuntul a vehiculelor, vanzarea cu ridicata a autoturismelor la licitatie sau prin internet. Aceasta diviziune include, de asemenea, activitati ca spalarea, lustruirea vehiculelor etc. Aceasta diviziune exclude vanzarea cu amanuntul a carburantilor si a produselor de racire sau lubrifiere sau activitati de inchiriere a autovehiculelor sau motocicletelor.