Asirom se asteapta ca in acest an sa inregistreze o dublare a profitului brut, care in 2010 a fost de 19,5 milioane lei (cca 4,6 milioane de euro), a anuntat marti asiguratorul. Oficialii companiei isi bazeaza aceasta estimare pe "semnalele avute din piata, care indica o imbunatatire a situatiei comparativ cu anii trecuti".

Conform datelor companiei, anul trecut, veniturile obtinute din prime, nete de reasigurare, pentru asigurari generale s-au ridicat anul trecut la peste 351 milioane lei (cca. 83 milioane euro). De asemenea, veniturile din prime, nete de reasigurare, pe domeniul asigurarilor de viata au depasit peste 87 milioane lei (cca 20,7 milioane euro).

Pentru anul 2011, Asirom isi propune o crestere de 21,5% a veniturilor din primele brute subscrise in toate categoriile de asigurari.

"Estimarile noastre se bazeaza pe semnalele avute din piata, care indica o imbunatatire a situatiei comparativ cu anii trecuti. Romanii au inteles cat de important este sa isi asigure viitorul si sanatatea, de aceea estimam ca in urmatorii ani cresterea importanta va veni din asigurarile private de viata, pensii si sanatate", a declarat Boris Schneider, presedinte directorat Asirom.

Vienna Insurance Group, grupul din care face parte Asirom, a realizat prime subscrise (consolidate) insumand aproape 8,6 miliarde euro in anul financiar 2010, in crestere cu 7,2% fata de anul precedent. Profitul grupului ( consolidat, inainte de taxe) a fost de 507,8 milioane euro in aceeasi perioada de raportare, in crestere cu 15,1% comparativ cu 2009.