Generali Asigurari a achitat luna trecuta o dauna in valoare de peste 55,2 milioane de lei pentru pagube produse la complexul comercial „Dragonul Rosu”, a anuntat marti asiguratorul. "Desi vorbim despre cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania, aceasta despagubire nu a afectat stabilitatea financiara a companiei", a declarat Marie Kovarova, Director General Generali Asigurari.

Incendiu la Dragonul RosuFoto: AGERPRES
  • “Confirmam faptul ca am platit catre clientul nostru, Niro Investment, care detine centrul comercial 'Dragonul Rosu', suma de 55.250.000 lei, in data de 4 martie 2011. Suma a fost stabilita in urma unui proces de negociere intre cele doua parti, finalizat pe cale amiabila, evaluarea daunei fiind realizata de catre echipa Generali impreuna cu experti internationali in lichidari de daune. (...) La aceasta suma se adauga si daunele produse marfurilor, platite direct chiriasilor din Dragonul Rosu, cu care aveam contract separat, daune in valoare de circa 100.000 euro”, a declarat Marie Kovarova, Director General Generali Asigurari.

In acelasi timp, directorul Generali Asigurari a subliniat ca: "aceasta despagubire nu a afectat stabilitatea financiara a companiei. Suntem un asigurator puternic si stabil din punct de vedere financiar, fiind reasigurati la companii internationale de renume, cu standard AA+".

In luna mai a anului trecut, un incendiu de proportii a izbucnit la centrul comercial „Dragonul Rosu”, in urma interventiei un pompier pierzandu-si viata.