Grupul Rompetrol a inregistrat un profit net de 900.000 dolari in primul trimestru al anului, dupa ce in primele trei luni din 2010 a inregistrat pierderi de 56,2 milioane de dolari, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Aceasta este pentru prima data in ultimii trei ani cand grupul petrolier a reusit sa obtina profit.

Cifra de afaceri a grupului fost de peste doua miliarde de dolari, în crestere cu 29% fată de perioada similară din 2010, iar profitul operational (EBITDA) a fost de 47,5 milioane dolari, dupa ce in primul trimestru din 2010 a raportat pierderi de 7,5 milioane de dolari.

In ceea ce priveste Rompetrol Rafinare, cea mai mare divizie a grupului a continuat sa se mentina pe pierdere si in primul trimestru, desi acestea s-au redus considerabil. Astfel, compania a inregistrat pierderi de 11,3 milioane de dolari, cu 80% mai putin decat in perioada similara a anului trecut.

Profitul operaţional al rafinăriei a fost de 46,1 milioane de dolari, dupa ce în primul trimestru din anul precedent a avut pierderi de 19,6 milioane de dolari.

De asemenea, afacerile consolidate ale Rompetrol Rafinare au crescut cu 27%, la 1,07 miliarde de dolari.