Un salariat in varsta de 57 de ani al France Telecom-Orange s-a sinucis marti dimineata, dandu-si foc intr-o parcare a unei agentii a grupului, in apropiere de Bordeaux (sud-vestul Frantei), a anuntat conducerea societatii, citata de AFP.

"Suntem bulversati sa aflam de decesul unui angajat al agentiei profesionale din Bordeaux, care si-a pus capat zilelor dandu-si foc in aceasta dimineata, in parcarea agentiei din Merignac", a afirmat conducerea gigantului francez al telecomunicatiilor.

"Serviciile de salvare au ajuns la fata locului dar nu au putut decat sa constate decesul salariatului in varsta de 57 de ani", potrivit sursei citate.

Grupul France Telecom, care are aproximativ 100.000 de angajati in Franta, a fost marcat de o criza sociala de amploare dupa un val de sinucideri in randul salariatilor, intre ianuarie 2008 si sfarsitul lui 2009. Sistemul de management aplicat in 2004 pentru a incuraja plecarea a 22.000 de salariati in trei ani este considerat principala cauza a acestor sinucideri.

Potrivit sindicalistilor, 25 de salariati ai France Telecom-Orange s-au sinucis in cursul anului 2010.