Noi licitatii in cadrul Programului de Dezvoltare a Infrastructurii: 1,78 miliarde de lei pentru reabilitarea a 1.386 km de drumuri judetene si locale

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 27 aprilie 2011, 12:58 Economie | Companii


 documente
(27 Apr 2011) DOC, 151KB
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat o noua licitatie pentru reabilitarea drumurilor judetene in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii. De data aceasta este vorba de reabilitarea a 549,2 km de drumuri judetene si 837,4 km de drumuri comunale din judetele Covasna, Brasov, Caras Severin, Mehedinti, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. Valoarea estimata a lucrarilor este de circa 1,78 miliarde de lei. Ministerul Dezvoltarii a mai lansat, in urma cu doua saptamani, o licitatie pentru reabilitarea a 347 km de drumuri din judetele Suceava si Botosani.

 • Aceste investitii sunt incluse in subprogramul privind modernizarea a 10.000 km de drumuri judetene si de interes local.
 • Programul se refera la investitii in infrastructura de interes local in valoare de 4 miliarde de euro pe componentele gestionate de Ministerul Dezvoltarii si de aproape un miliard de euro pe componentele gestionate de Ministerul Mediului.
Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de autorităţile publice locale şi sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor.

 • Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru judeţele Covasna şi Braşov este de 474,9 milioane lei fără TVA (Covasna-219.919.354 lei, fără TVA şi Braşov-254.988.709 lei, fără TVA).
 • Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin este de 432,6 milioane lei fără TVA (Mehedinţi - 191.324.193 lei, fără TVA şi Caraş-Severin - 241.267.741 lei, fără TVA).
 • Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru judeţele Brăila şi Galaţi este de 377,9 milioane lei fără TVA (Brăila - 178.675.000 lei, fără TVA şi Galaţi - 199.313.709lei, fără TVA).
 • Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru judeţele Tulcea şi Constanţa este de 495,1 milioane lei fără TVA (Tulcea - 216.699.193 lei, fără TVA şi Constanţa - 278.393.548 lei, fără TVA).

La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiţii din fonduri publice. Pentru realizarea investiţiei nu sunt necesare exproprieri. Criteriul de atribuire al contractului este preţul cel mai scăzut. Nu se acceptă subcontractarea în integralitate a lucrărilor.

Durata contractului de achiziţie publică include durata prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate (3 ani) şi perioada de rambursare a creditului (maxim 7 ani) dar nu mai târziu de 2020. Durata de garanţie a lucrărilor este de 2 ani de la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor. În vederea reducerii costurilor se acceptă folosirea unor soluţii alternative, fără a se afecta caracteristicile prevăzute în normele tehnice.

Cum se deruleaza programul

Desi programul se va desfasura in perioada 2011-2015, platile catre constructori vor fi facute abia din 2013. Pana atunci, executantul va trebui sa asigure din surse proprii costul lucrarilor.

In ceea ce priveste finantarea proiectelor, aceasta incepe sa se deruleze din 2011 si urmeaza sa finalizeze in 2015 lucrarile de constructie. Plata proiectelor se deruleaza pe intervalul 2011-2020. Finantarea proiectelor se asigura din sume alocate anual, cu aceasta destinatie din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, de la bugetul de stat, de la bugetele ministerelor de resort, precum si din alte surse legal constituite.

 • Constructorii vor contracta lucrarile si le vor incepe din fonduri proprii sau din imprumuturi bancare garantate de stat. Incepand din 2013, autoritatea contractanta va incepe sa achite contravaloarea acestor lucrari pe masura ce sunt finalizate.

HotNews.ro a prezentat pe larg cum ar putea lasa Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Mediului viitoarelor guvernari o nota de plata de 5 miliarde de euro prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii.

 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1444 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Licitatii cu cerinte restrictive (Miercuri, 27 aprilie 2011, 15:33)

  marin [anonim]

  da, mare branza a facut MDRT. A publicat cateva anunturi de licitatie care vor fi cat de curand contestate la CNSC, intrucat cerintele de calificare sunt restrictictive. Apoi se vor vaita ca nu li se termina licitatiile in termenele prestabilite.
 • 0 (0 voturi)    
  nu urla Ponta? (Joi, 28 aprilie 2011, 8:23)

  curios [anonim]

  ca se dau bani la judete PDL? Parca Brasov, Tulcea, Galati, Constanta s.a. nu sunt conduse de PDL... Urlete USL (Urlete Si Lamentari).
  • 0 (0 voturi)    
   Tulcea-Constanta (Joi, 28 aprilie 2011, 12:20)

   Dana [anonim] i-a raspuns lui curios

   Constanta nu este judet PDL, toata lumea cunoaste despre asa-numita "Republica Mazare" gestionata cu "succes" impreuna cu bravul Nicusor Constantinescu, care mai face cite ceva pentru oras cind nu-l chinuie spondiloza prin intersectii.
   Dncolo de asa, drumul Tulcea-Constanta este un fel de "barca pe valuri", si asta de citiva ani, desi este o artera regionala deosebit de importanta. Petice si denivelari succedindu-se pe toata lungimea, iar asta explica multitudinea de cruci rasarite pe margini.
  • 0 (0 voturi)    
   brasov (Joi, 28 aprilie 2011, 14:39)

   sebi [anonim] i-a raspuns lui curios

   Habar nu ai ! Consiliul judetean Brasov este al PNL cu Cancescu in frunte, deci nu este judet PDL !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by