Gigantul Gazprom a inregistrat in 2010 un profit net colosal, de 23,8 mld. euro, in crestere cu 24%
Cifra de afaceri a crescut cu 20%, la 3.597 miliarde ruble (88,4 miliarde euro), in special gratie cresterii vanzarilor in tarile foste membre al Uniunii Sovietice, potrivit unui comunicat al grupului.
Vanzarile de gaze naturale in tarile membre ale Comunitatii Statelor Independente au crescut cu 45%, pana la 450,1 miliarde ruble (11 miliarde euro).
Pe piata interna, vanzarile au crescut si ele cu 27%, la 636,8 miliarde ruble (15,6 miliarde euro).
In schimb, vanzarile din Europa au scazut cu 1%, la 1,099 miliarde ruble (27 miliarde euro), in special din cauza unei scaderi cu 3% a preturilor.
Imperiul Gazprom, construit pe structuri de productie datand din epoca sovietica, controleaza un sfert din rezervele mondiale de gaze si reprezinta aproximativ 8% din produsul intern brut al Rusiei, furnizand un sfert din consumul european de gaze.

INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Raspunsul SUA: au generat cresterea pretului petrolului pana n-au mai avut tarile alea ce exporta. Si acum vin si zic..."teapa noi avem rezerve pentru toata lumea, vrea cineva? Uite cat e pretul.". E tot economie. Si asa... pretul se stabileste intre Rusia si SUA.... pretul nu inseamna neaparat bani. De obicei e alcatuit din bani+influenta. O fi bine pe raft?
Totul e sa gasesti pretul de echilibru, ca la benzina , daca benzina depaseste pretul sustenabil atunci cererea scade rezultand in profit mai scazut. Totul e sa gasesti acel echilibru.
In consecinta vom lua in continuare gaz de la rusi pentru ca o casa poate fi incalzita prin energie verde insa o turnatorie de la Mittal Galati are nevoie de toata Moldova plina de eoliene pentru a putea functiona.
In ce lume de rahat traim..
Si atat timp cat nu sunt in UE nu is obligati sa cedeze resursele pe gratis catre omv.