Salariul mediu brut a fost de 2.056 lei in luna martie, cu 5,8% mai mare decat in luna precedenta, iar salariul mediu net a fost de 1.493 lei, in crestere cu 79 lei fata de luna anterioara.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), majorarile salariale s-au datorat acordarii de prime ocazionale (premii anuale, prime de Paste), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete cadou pentru 1 si 8 martie, tichete de vacanta) si realizarilor de productii mai mari ori incasarilor mai mari.

Cele mai mari salarii nete s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun (5.001 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (839 lei).

Majorari salariale importante s-au inregistrat in aceasta luna in fabricarea produselor din tutun (32,0%) si in intermedieri financiare (29,8%), in vreme ce in activitatile auxiliare intermedierilor financiare s-au consemnat cele mari scaderi, de 20,8%.

In sectorul bugetar, salariile din invatamant au avansat cu 4,8% ca urmare a platii cu ora, precum si a platii sumelor restante din luna precedenta, iar in sanatate si asistenta sociala salariile au urcat cu 1,4% datorita platii sumelor restante in unele unitati din domeniul asistentei sociale, ori a disponibilizarii personalului cu castiguri salariale mici, din aceste unitati.

In administratia publica s-a inregistrat o usoara scadere a castigului salarial mediu net fata de luna precedenta (-0,2%).