Cum sint vazuti angajatii romani de catre sefii lor
Sefii romani considera ca angajatilor romani le e teama sa intrebe ca sa nu para prosti, sufera de scenarita si adora sa barfeasca. Probabil ca sintem crescuti sa credem ca ne pricepem la toate si ca intelegem din prima totul. Iar daca intrebam, ceilalti ne considera prosti. Implicarea politicului si lipsa competentei sint, probabil, cauzele de a crede ca totul se intampla din ratiuni oculte, conspiratii si jocuri de putere.
Eu n-as pune problema chiar asa, ci as spune ca primele doua (lipsa de implicare si neasumarea responsabilitatilor) apar din cauza ca sintem lenesi. La ce ar trebui sa fim proactivi si cu ce ne ajuta sa fim sefi? Lasa, ca-l sapam pe sef si vine altul, noua oricum nu ne trebuie. Pe de alta parte, e si vina sefilor, care nu stiu sa-si motiveze oamenii. Despre birfa, nu pot sa spun decit atit: e sport national.
Citeste si comenteaza pe Subiectiv.

INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
2 - ar fi interesant de aflat cit de competenti si calificati sint sefii care au fost participat la sondaj sa-si exprime parerile in domeniul managementului resurselor umane.
Daca ne uitam la uramatorii indicatori... iese totul la iveala:
- Ce doresc managerii:
peste 30% din repondenti apreciaza: comunicarea, cooperarea integritatea, corectitudinea, sinceritatea
- Ce apreciaza managerii:
peste 40% din repondenti apreciaza integritate si corectitudine
peste 25% apreciaza: sinceritate si onestitate
- Cum caracterizeaza managerii angajatii:
peste 60% considera ca angajatii nu se implica
peste 60% considera ca angajatii nu isi asuma responsabilitati
Asadar, managerii in general evita sa motiveze angjatii, dar ca isi doresc ca ceilalati (atat superiori cat si subordonati) sa fie sinceri si cooperanti, iar ca subordonatii sa fie cat mai implicati.
Succes!
in loc sa isi vada de treaba lui si sa incerce sa fie cel mai bun in mederia lui (batut cuie sau orice), el va spune tot timpul ca ceea ce facu cei de deasupra lui este gresit si prost si ca stiu mai bine ce e de facut decat orice sef!
bagati like +1
sa vedeti acolo comentarii :eviltwist
Dat fiind ca relatia dintre angajatori si angajati e cu dus si intors, in sensul ca fiecare il influenteaza si il modeleaza pe celalalt, io as zice ca la modul general angajatii sunt oglindirea fidela a modului in care ii trateaza angajatorul. In consecinta, angajatorii io cre' ca ar trebui sa se intrebe de ce-s angajatii asa cum sunt, nu sa se caineze ca is neimplicati si barfitori.
Un exemplu clasic de gerseala manageriala, ce o intalnesti (cel putin in RO) foarte frecvent si la multinationale, desi la alea s-ar presupune ca exista totusi o cultura manageriala mai dezvoltata, e delegarea de responsabilitate fara a delega autoritate. Dupa parerea mea e logic ca angajatii sa se fereasca de responsabilitate in conditii din astea.
Cunosc firme unde relatia intre angajator si angajati e cum trebuie sa fie, si unde implicarea angajatilor e ridicata. Cunosc si firme private unde angajatii la terminarea programului rup usa, si nici macar in cot nu-i doare de cat de bine sau rau ii merge firmei. As zice ca in mai toate cazurile potrivirea de caracter intre angajati si angajator e foarte buna.
O parte din vina insa o are si sistemul educational. In momentul in care din scoala iti vin aproape exclusiv oameni blazati, complet nepregatiti si nestiutori despre ce-i asteapta in campul muncii (in sensul ca ei viseaza sa construiasca avioane cand ei de fapt au invatat doar sa repare biciclete, si nici aia nu stiu sa faca ca lumea), dureaza ani pana sa-i schimbi. Putine firme au resursele necesare pt. o asemenea investitie in oameni. Chiar si acolo unde acestea exista, eroziunea constanta in timp poate duce la schimbarea firmei dpv social si managerial, si la schimbarea politicilor de personal.
pentru primele 2 puncte din grafic va dau eu raspunsul: lipsa motivatiei. pe scurt: banii. care sunt putini in raport cu cerintele managementului. d-aia nu se face treaba, pentru ca se doreste pe prea putini bani.
Cei aia implicare fratilor, voluntariat?
"Parerea managerilor romani despre angajatii lor" e proasta pentru ca nu stiu sa faca echipa cu cei pe care ii conduc, nu pentru ca "aia' [se citeste "angajatii'] ar fi de pe alta planeta si nu prea se implica, nu?