Operatorul centralei nucleare de la Fukushima, grav avariata in urma cutremurului si a tsunamiului devastator din 11 martie din Japonia, a cerut marti ajutor financiar de stat pentru a face fata provocarilor financiare consecutive in urma accidentului nuclear.

"In prezent, suntem pe cale sa luam masuri pentru a asigura o aprovizionare suficienta cu energie electrica si pentru a evita penele de curent", a asigurat directorul general al TEPCO, Masataka Shimizu, intr-o scrisoare adresata ministrului Economiei, Kaieda Banri.

Dar din cauza inchiderii unor reactoare nucleare, TEPCO va trebui "sa creasca productia in centralele termice", care va costa 1.000 de miliarde de yeni in plus in cursul acestui an fiscal", a spus el.

Shimizu a spus ca, de la accidentul nuclear, TEPCO a fost "intr-o situatie care face dificila obtinerea unor bani de la institutiile financiare".

El a adaugat ca dificultatile financiare ar putea avea impact nu numai asupra capacitatii companiei de a despagubi victimele accidentului, dar si de a asigura aprovizionarea cu curent in zona Tokyo.