Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in primele trei luni din acest an venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 256,4 milioane de lei, in scadere cu 7% comparativ cu perioada similara a anului trecut, a anuntat luni asiguratorul. Scaderea veniturilor a fost generata exclusiv de evolutia negativa a vanzarilor de asigurari CASCO si RCA, in timp ce pe segmentele de asigurari generale non-auto si asigurari de viata s-au inregistrat cresteri, iar rezultatele sunt in linie cu asteptarile, sustine Rangam Bir, directorul exectiv al companiei de asigurari.

Din activitatea de asigurari CASCO si RCA, Allianz-Tiriac Asigurari a raportat un nivel al subscrierilor de 165,2 milioane de lei in primele trei luni din 2011, cu 31 milioane lei mai putin decat in primul trimestru al anului anterior. Influenta asupra veniturilor a subscrierilor mai mici din activitatea de asigurari auto a fost partial compensata de evolutia pozitiva a portofoliului de asigurari generale non-auto.

  • "Realizarile din primul trimestru sunt in linie cu asteptarile noastre. Am inregistrat o crestere a veniturilor pentru intreg portofoliul non-auto, iar aceasta evolutie reduce gradul de dependenta a rezultatelor noastre de activitatea de asigurari auto. In ceea ce priveste profitabilitatea, vedem primele semnale de imbunatatire a rezultatelor operationale pe clasele de asigurari auto, ca urmare a intaririi politicii de subscriere prudentiala a riscurilor aferente asigurarilor Casco si RCA", a declarat Rangam Bir, directorul exectiv al companiei de asigurari.

Venituri cu 10% mai mari din asigurarile de viata. Profitul inainte de impozitare a fost de 3 milioane lei

Compania a inregistrat o evolutie pozitiva si pe segmentul de asigurari de viata, unde valoarea primelor brute subscrise a depasit 24,7 milioane lei, in crestere cu 10% fata de primele trei luni din 2010.

Asiguratorul a ami anuntat luni ca "profitul inainte de impozitare, calculat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), a ramas pe teritoriul pozitiv, inregistrand o valoare de circa 3 milioane de lei". Compania nu a oferit informatii privind rezultatul din aceeasi perioada din 2010.

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat anul trecut venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de peste 1,03 miliarde lei, in scadere cu circa 20% fata de anul 2009, conform cifrelor anuale preliminate dupa standardele internationale de contabilitate, prezentate de grupul Allianz. Asiguratorul a ramas insa pe "un teritoriu pozitiv" in privinta rezultatului operational, inregistrand in 2010 un profit operational de circa opt milioane de lei.