Santierul naval Daewoo Mangalia va construi patru nave cu o capacitate de 9.000 TEU pentru grupul israelian Ofer Global Holdings, in baza unui contract de 400 milioane euro, cu optiunea de suplimentare cu inca patru nave, anunta Mediafax.

Constructia navelor va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2013.

"Comanda lansata catre santierul naval Daewoo Mangalia reprezinta doar o parte din investitia de 2,4 miliarde de dolari operata de catre Ofer in zona Europei Centrale si de Est, prima comanda ferma de o asemenea amploare din ultimii trei ani", se arata intr-un comunicat al Ofer Global Holdings.

Investitia face parte dintr-o comanda ampla de opt portcontainere si sase extra-optiuni directionate catre santierele navale Daewoo Mangalia si Hanjin Heavy Industries (Coreea de Sud).

In octombrie 2010, compania a rezervat alte zece nave a cate 13.000 TEU in cadrul unui contract semnat cu STX Offshore & Shipbuilding (Coreea de Sud), extinzand ulterior comanda si la nave de tip post-panamax, costul total ridicandu-se la 1,2 miliarde dolari. Ultima decizie ridica cheltuielile totale ale companiei in ultimele sase luni la aproape 2,4 miliarde dolari.

Ofer Global Holdings activeaza in domeniul transporturilor maritime internationale si in domeniul imobiliar.