Omniasig a inregistrat in primele trei luni din acest an venituri din prime brute subscrise de 221,05 milioane lei, conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), in scadere cu 5,98% fata de aceeasi perioada din 2010, a anuntat vineri compania de asigurari. Valoarea daunelor platite a depasit 159,3 milioane lei, cu 14,82% mai putin ca in aceeasi perioada a anului trecut, reducere justificata in primul rand de scaderea volumului subscrierilor pe segmentul asigurarilor auto Casco, potrivit asiguratorului.

Asigurarile auto detin in continuare ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 80%. Segmentul asigurarilor Casco a inregistrat o scadere, in aceeasi tendinta cu dinamica pietei, respectiv de 53,75% fata de primul trimestru al anului trecut, avand o valoare a primelor brute subscrise de 52,06 milioane lei.

  • "Scaderea pe acest segment este determinata de interconectarea acestuia cu domeniul auto si cel al leasingului care, de asemenea, continua sa sufere descresteri in aceasta perioada", se arata in comunicatul asiguratorului.

Pe de alta parte, subscrierile din activitatea de asigurari de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au crescut cu 72,38%, valoarea acestora depasind 126,23 milioane lei. Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco au inregistrat scaderi in ceea ce priveste valoarea daunelor platite, astfel: de 20,57% la Casco si de 10,40% la RCA, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group. Grupul austriac se afla pe primul loc in piata de asigurari locala prin veniturile inregistrate de companiile detinute, respectiv BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

In primele trei luni din acest an, grupul asutriac a inregistrat in Romania o pierdere de 4,97 milioane euro, comparativ cu un profit inainte de taxe de 7,41 de milioane de euro. Veniturile din primele brute subscrise de companiile detinute de VIG in Romania au fost in valoare de 144,5 milioane euro in primele trei luni ale acestui an, in scadere cu 2% fata de perioada similara din 2010.