385.000 de familii isi vor finisa sau reamenaja cu gresie si faianta locuintele in acest an. La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand achizitionati gresie si faianta? Pretul trebuie privit ca principalul factor de selectie la cumpararea de gresie si faianta? Ce greseli trebuie sa evitati inainte si in timpul placarii? Ce montator alegeti? O companie specializata sau un montator independent? Eduard Macarescu, Director de Operatiuni al Cesarom, a discutat online cu cititorii.

Eduard Macarescu, CesaromFoto: www.cesarom.ro

Eduard Macarescu a absolvit Facultatea de Management Comercial din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir si lucreaza la Lasselsberger Romania din Septembrie 2008.

Fragmente din interviul realizat in studioul HotNews.ro:

  • Primul criteriu de care trebuie sa tinem cont cand dorim sa achizitionam placi ceramice este destinatia acestora: interior / exterior, placi pentru pardoseala / pereti, baie / bucatarie. Foarte important este formatul placilor; si aici recomandam, in general, placile de format mic pentru spatiile reduse, in timp ce spatiile mari ne dau o paleta mai mare de optiuni in ceea ce priveste formatul, culoarea si design-ul.
  • Trebuie sa tinem cont ca placile ceramice nu au doar rolul de a crea un spatiu igienic, ci au si o functie estetica foarte importanta. Cu cat vom fi mai atenti la achizitionarea lor, cu atat vom fi mai multumiti de rezultate.
  • Este recomandat ca achizitionarea placilor ceramice sa fie facuta din magazine specializate si magazinele de bricolaj, deoarece atat seriozitatea retailer-ului, cat si stabilitatea lui sunt foarte importante. Un comerciant serios ne va putea face recomandari corecte, ne va putea oferi servicii de la cele simple, cum ar fi transportul, pana la cele destul de complicate, cum ar fi realizarea unei machete tridimensionale a amenajarii.
  • In mod cert, pentru montare, noi recomandam alegerea unei firme specializate. Din experienta pe care o avem, chiar si cu clienti finali, seriozitatea firmelor specializate este mult mai mare.