(P) Eduard Macarescu, Director Operatiuni Cesarom: Cu cat vom fi mai atenti la achizitionarea placilor ceramice, cu atat vom fi mai multumiti de rezultate

de HotNews.ro    
Miercuri, 25 mai 2011, 10:24 Economie | Companii


Eduard Macarescu, Cesarom
Foto: www.cesarom.ro
385.000 de familii isi vor finisa sau reamenaja cu gresie si faianta locuintele in acest an. La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand achizitionati gresie si faianta? Pretul trebuie privit ca principalul factor de selectie la cumpararea de gresie si faianta? Ce greseli trebuie sa evitati inainte si in timpul placarii? Ce montator alegeti? O companie specializata sau un montator independent? Eduard Macarescu, Director de Operatiuni al Cesarom, a discutat online cu cititorii.

Eduard Macarescu a absolvit Facultatea de Management Comercial din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir si lucreaza la Lasselsberger Romania din Septembrie 2008.

Fragmente din interviul realizat in studioul HotNews.ro:
 • Primul criteriu de care trebuie sa tinem cont cand dorim sa achizitionam placi ceramice este destinatia acestora: interior / exterior, placi pentru pardoseala / pereti, baie / bucatarie. Foarte important este formatul placilor; si aici recomandam, in general, placile de format mic pentru spatiile reduse, in timp ce spatiile mari ne dau o paleta mai mare de optiuni in ceea ce priveste formatul, culoarea si design-ul.
 • Trebuie sa tinem cont ca placile ceramice nu au doar rolul de a crea un spatiu igienic, ci au si o functie estetica foarte importanta. Cu cat vom fi mai atenti la achizitionarea lor, cu atat vom fi mai multumiti de rezultate.
 • Este recomandat ca achizitionarea placilor ceramice sa fie facuta din magazine specializate si magazinele de bricolaj, deoarece atat seriozitatea retailer-ului, cat si stabilitatea lui sunt foarte importante. Un comerciant serios ne va putea face recomandari corecte, ne va putea oferi servicii de la cele simple, cum ar fi transportul, pana la cele destul de complicate, cum ar fi realizarea unei machete tridimensionale a amenajarii.
 • In mod cert, pentru montare, noi recomandam alegerea unei firme specializate. Din experienta pe care o avem, chiar si cu clienti finali, seriozitatea firmelor specializate este mult mai mare.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 popescu0

  In ce mod putem alege placile ceramice pentru baie sau bucatarie in functie de textura acestora? Ce anume este recomandat pentru baie in asa fel incat sa se intretina cat mai usor dupa montare?

  • Eduard Macarescu

   Daca spatiul din baie va permite, montarea placilor de dimensiuni mai mari comporta avantajul unui numar mai mic de rosturi - implicit suprafata se va intretine mai usor. Vis-a-vis de tipul de glazura (mata/lucioasa) diferentele la intretinere nu sunt majore, toate glazurile folosite de Cesarom avand absorbtie pe suprafata aproape de zero.

 • Întrebarea nr. 2 George

  Sunt in cautarea gresiei si a faiantei perfecte (asta inseamna si pret bun si calitate superioara). Am luat la picior toate magazinele si spatiile de desfacere din Bucuresti, dar nu am gasit ce vreau, poate nu stiu ce si cum sa caut. Imi puteti spune cateva caracteristici esentiale, ca sa stiu ce sa cer de la comercianti? Multumesc

  • Eduard Macarescu

   Principalul criteriu in alegerea placilor ceramice trebuie sa fie tipul de placa folosita, unde vom tine cont de destinatia ei finala (placi de interior/exterior, perete/pardoseala, baie/bucatarie, etc). Pe langa criterii subiective (design, textura, dimensiuni, etc) va trebui sa tineti cont de calitatea placilor achizitonate si de locul de unde veti face achizitia.

 • Întrebarea nr. 3 Simona

  Imi recomandati sa folosesc placi ceramine inchise la culoare in spatii mici? Am un hol lung, dar incust si as vrea sa fac ceva un pic altfel. Ce imi recomandat?

  • Eduard Macarescu

   Nu, placile inchise la culoare vor face ca spatiul dvs. sa para mai mic decat este in realitate. Pentru spatiile mici recomandam montarea placilor deschise la culoare.

 • Întrebarea nr. 4 sorin petre

  Cat la % din placile pe care le-am cumparat pentru o bucatarie (15 mp) - atat gresie, cat si faianta- se vor sparge la montat? Vreau sa vad daca muncitorii sunt ok sau nu...

  • Eduard Macarescu

   Recomandarea noastra generala este achizitia cu 10% mai multe placi decat suprafata ce urmeaza a fi placata. Totusi, in functie de fiecare spatiu acest procent poate sa varieze (suprafatele complicate, cu multe colturi vor presupune achizitionarea unui numar mai mare de placi)

 • Întrebarea nr. 5 Irina V

  Frumosul tine de fiecare dintre noi, exista totusi un trend pentru anul acesta in ceea ce priveste designul placilor ceramice?

  • Eduard Macarescu

   Da, putem afirma ca in fiecare an piata sufera modificari din punct de vedere estetic si dimensional, al texturilor preferate, etc. Pentru a vedea care sunt ultimele tendinte in domeniu vizitati www.cesarom.ro

 • Întrebarea nr. 6 Valentin Marinescu

  Titlul spune asa: "20% din placile ceramice vandute in Romania sunt sub cerintele minime de calitate". Care sunt cerintele minime de calitate? Placile pe care le vinde Cesarom indeplinesc un minim sau ajung la mai mult?

  • Eduard Macarescu

   Standardul European este suma acestor cerinte minime, din pacate insa multe placi din import nu indeplinesc specificatiile din standard, desi ele nu sunt foarte stricte. Ca toti marii producatori europeni Cesarom lucreaza in baza unui standard intern mult mai sever decat standardul european.

 • Întrebarea nr. 7 radu badescu

  Am observat ca exista case care au in living placi ceramine, inlocuindu-se parchetul. Au aceste placi ceva special, sunt mai rezistente, se gasesc la dimensiuni mai mari, se monteaza usor? Multumesc

  • Eduard Macarescu

   Placile pentru pardoseala au o rezistenta mecanica sporita fata de placile pentru pereti (rezistenta la rupere/rezistenta la abraziune, etc). Din punct de vedere dimensional placile pentru pardoseala pot atinge dimensiuni foarte mari.

 • Întrebarea nr. 8 Gabriel Dobrescu

  Am citi ieri ca Guvernul analizeaza reducerea TVA la materialele de constructii.

  1. Placire ceramice si marerialele folosite pentru montare intra in acesta categorie?

  2. Credeti ca o astfel de masura ca creste vanzarile?

  3. Vindeti mai mult en-gros sau en-detail?

  4. Onorati si comenzi speciale? Aveti un catalog?

  • Eduard Macarescu

   1. DA
   2. DA
   3. En-gros
   4. Depinde ce intelegeti prin comenzi speciale. Catalogul Cesarom este disponibil online pe www.cesarom.ro.

 • Întrebarea nr. 9 bogdan

  Lasand la o parte pretul, fiecare decide aici iata ce trebuie urmarit si este foarte important dar nu multi mesteri va spun asta:
  -daca gresia sau faianta este dreapra.Cum se face asta? Simplu se pun doua bucati de gresie(faianta) cu fata una peste alta.Daca placa este curbata cele doua placi vor avea joc.Ele trebuie sa se suprapuna perfect fara nici un pic de joc.Ce se intampla daca le cumparati asa? La montaj partea de jos si de sus a placii se va alinia perfect cu placa vecina iar mijlocul va fi mai afara sau mai inauntru in functie de cum este curbata.Nasol nu?
  Eu va sfatuiesc sa cereti doua placi din pachet atunci cand cumparati si sa faceti proba.
  Foarte probabil ca gresia si faianta sub 40 ron sa aibe defect.Verificati.

  • Eduard Macarescu

   Planeitatea este un criteriu important la alegerea placilor ceramice, dar tineti cont ca este normal ca placile sa aiba o usoara curbura spre partea glazurata - ce va disparea dupa montaj ca urmare a uscarii adezivului. In lipsa acestei usoare curburi dupa uscarea adezivului placile s-ar curba. Pretul placilor nu este neaparat un criteriu relevant - exista pe piata placi scumpe dar care din punct de vedere calitativ sunt proaste.

 • Întrebarea nr. 10 Andy

  Sunt oarecum afectat direct de unele probleme ale placilor Cesarom.
  De curand am cumparat faianta pentru baie si bucatarie si nuantele pentru acelasi model si aceeasi culoare difera in mod vizibil de la un lot la altul.
  La fel in momentul in care eram in magazin, a mai venit un client nemultumit de faptul ca placile de culori diferite, dar acelasi model, aveau dimensiuni diferite. Diferenta era de 2mm.

  Cum asigurati calitatea placilor dumneavoastra si ce pot face clientii pusi in situatia de a avea 2 nuante diferite de faianta, desi ei doreau aceeasi nuanta si acelasi model?

  • Eduard Macarescu

   La achizitionarea placilor trebuie sa fiti foarte atent ca toate cutiile sa aiba acelasi marcaj de nuanta si calibru - altfel riscati ca in cutii diferite sa aveti diferente atat dimensionale cat si de nuanta. Calitatea placilor Cesarom este asigurata prin control intern, prin respectarea standardului european dar si a celui intern - mai strict. Certificarea ISO 9001 vine sa certifice inca o data calitatea placilor noastre.

 • Întrebarea nr. 11 mirela bunea

  Am la tara, in zona montana, o casa batraneasca , din lemn, pe care vreau s-o modernizez. Una dintre camere este o veche pravalie ce are sub ea un beci (extins pe jumatate din suprafata). Vreau sa scot podeaua din lemn (care este degradata datorita umiditatii) si sa montez gresie. Ce fel de gresie ma sfatuiti sa cumpar? Din aceea pentru exterior, rezistenta la umiditate sau cea simpla de interior, dar de o mai buna calitate?

  • Eduard Macarescu

   Avand in vedere caracteristicile spatiului si faptul ca probabil nu va fi incalzit tot anul recomandam utilizarea de placi pentru exterior - chiar daca montajul se va face in interior. La montaj trebuie sa fiti atenta la calitatea stratului suport si respectiv la compatibilitatea adezivului cu tipul de placi achizitionate.

 • Întrebarea nr. 12 Ramona

  De ce placile romanesti sunt mai scumpe decat alte placi din import Spania care au o calitate superioara?

  • Eduard Macarescu

   Placile din import Spania variaza destul de mult din punct de vedere calitativ, dar si al pretului. Totusi, ca regula generala placile din import Spania nu sunt superioare calitativ celor produse de Cesarom - desi pretul lor este mai mare.

6102 vizualizari

 • textura si porozitate (Miercuri, 25 mai 2011, 13:20)

  popescu0 [anonim]

  In ce mod putem alege placile ceramice pentru baie sau bucatarie in functie de textura acestora? Ce anume este recomandat pentru baie in asa fel incat sa se intretina cat mai usor dupa montare?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 9:31)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui popescu0

   Daca spatiul din baie va permite, montarea placilor de dimensiuni mai mari comporta avantajul unui numar mai mic de rosturi - implicit suprafata se va intretine mai usor. Vis-a-vis de tipul de glazura (mata/lucioasa) diferentele la intretinere nu sunt majore, toate glazurile folosite de Cesarom avand absorbtie pe suprafata aproape de zero.
 • intrebare (Miercuri, 25 mai 2011, 13:41)

  George [anonim]

  Sunt in cautarea gresiei si a faiantei perfecte (asta inseamna si pret bun si calitate superioara). Am luat la picior toate magazinele si spatiile de desfacere din Bucuresti, dar nu am gasit ce vreau, poate nu stiu ce si cum sa caut. Imi puteti spune cateva caracteristici esentiale, ca sa stiu ce sa cer de la comercianti? Multumesc
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 9:35)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui George

   Principalul criteriu in alegerea placilor ceramice trebuie sa fie tipul de placa folosita, unde vom tine cont de destinatia ei finala (placi de interior/exterior, perete/pardoseala, baie/bucatarie, etc). Pe langa criterii subiective (design, textura, dimensiuni, etc) va trebui sa tineti cont de calitatea placilor achizitonate si de locul de unde veti face achizitia.
 • intrebare (Miercuri, 25 mai 2011, 13:42)

  Simona [anonim]

  Imi recomandati sa folosesc placi ceramine inchise la culoare in spatii mici? Am un hol lung, dar incust si as vrea sa fac ceva un pic altfel. Ce imi recomandat?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 9:37)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Simona

   Nu, placile inchise la culoare vor face ca spatiul dvs. sa para mai mic decat este in realitate. Pentru spatiile mici recomandam montarea placilor deschise la culoare.
 • E bine de stiut (Miercuri, 25 mai 2011, 13:44)

  sorin petre [anonim]

  Cat la % din placile pe care le-am cumparat pentru o bucatarie (15 mp) - atat gresie, cat si faianta- se vor sparge la montat? Vreau sa vad daca muncitorii sunt ok sau nu...
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 9:39)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui sorin petre

   Recomandarea noastra generala este achizitia cu 10% mai multe placi decat suprafata ce urmeaza a fi placata. Totusi, in functie de fiecare spatiu acest procent poate sa varieze (suprafatele complicate, cu multe colturi vor presupune achizitionarea unui numar mai mare de placi)
 • design (Miercuri, 25 mai 2011, 13:46)

  Irina V [anonim]

  Frumosul tine de fiecare dintre noi, exista totusi un trend pentru anul acesta in ceea ce priveste designul placilor ceramice?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 9:42)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Irina V

   Da, putem afirma ca in fiecare an piata sufera modificari din punct de vedere estetic si dimensional, al texturilor preferate, etc. Pentru a vedea care sunt ultimele tendinte in domeniu vizitati www.cesarom.ro
 • despre calitate (Miercuri, 25 mai 2011, 13:47)

  Valentin Marinescu [anonim]

  Titlul spune asa: "20% din placile ceramice vandute in Romania sunt sub cerintele minime de calitate". Care sunt cerintele minime de calitate? Placile pe care le vinde Cesarom indeplinesc un minim sau ajung la mai mult?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 9:46)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Valentin Marinescu

   Standardul European este suma acestor cerinte minime, din pacate insa multe placi din import nu indeplinesc specificatiile din standard, desi ele nu sunt foarte stricte. Ca toti marii producatori europeni Cesarom lucreaza in baza unui standard intern mult mai sever decat standardul european.
 • parchet vs. placi ceramice (Miercuri, 25 mai 2011, 13:48)

  radu badescu [anonim]

  Am observat ca exista case care au in living placi ceramine, inlocuindu-se parchetul. Au aceste placi ceva special, sunt mai rezistente, se gasesc la dimensiuni mai mari, se monteaza usor? Multumesc
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 9:51)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui radu badescu

   Placile pentru pardoseala au o rezistenta mecanica sporita fata de placile pentru pereti (rezistenta la rupere/rezistenta la abraziune, etc). Din punct de vedere dimensional placile pentru pardoseala pot atinge dimensiuni foarte mari.
 • TVA scazut pentru materiale de constructii (Miercuri, 25 mai 2011, 14:02)

  Gabriel Dobrescu [anonim]

  Am citi ieri ca Guvernul analizeaza reducerea TVA la materialele de constructii.

  1. Placire ceramice si marerialele folosite pentru montare intra in acesta categorie?

  2. Credeti ca o astfel de masura ca creste vanzarile?

  3. Vindeti mai mult en-gros sau en-detail?

  4. Onorati si comenzi speciale? Aveti un catalog?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 9:53)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Gabriel Dobrescu

   1. DA
   2. DA
   3. En-gros
   4. Depinde ce intelegeti prin comenzi speciale. Catalogul Cesarom este disponibil online pe www.cesarom.ro.
 • Ce se urmareste la achizitionarea gresiei si faian (Miercuri, 25 mai 2011, 17:41)

  bogdan [anonim]

  Lasand la o parte pretul, fiecare decide aici iata ce trebuie urmarit si este foarte important dar nu multi mesteri va spun asta:
  -daca gresia sau faianta este dreapra.Cum se face asta? Simplu se pun doua bucati de gresie(faianta) cu fata una peste alta.Daca placa este curbata cele doua placi vor avea joc.Ele trebuie sa se suprapuna perfect fara nici un pic de joc.Ce se intampla daca le cumparati asa? La montaj partea de jos si de sus a placii se va alinia perfect cu placa vecina iar mijlocul va fi mai afara sau mai inauntru in functie de cum este curbata.Nasol nu?
  Eu va sfatuiesc sa cereti doua placi din pachet atunci cand cumparati si sa faceti proba.
  Foarte probabil ca gresia si faianta sub 40 ron sa aibe defect.Verificati.
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:00)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui bogdan

   Planeitatea este un criteriu important la alegerea placilor ceramice, dar tineti cont ca este normal ca placile sa aiba o usoara curbura spre partea glazurata - ce va disparea dupa montaj ca urmare a uscarii adezivului. In lipsa acestei usoare curburi dupa uscarea adezivului placile s-ar curba. Pretul placilor nu este neaparat un criteriu relevant - exista pe piata placi scumpe dar care din punct de vedere calitativ sunt proaste.
 • Calitate sau nu? (Miercuri, 25 mai 2011, 22:44)

  Andy [anonim]

  Sunt oarecum afectat direct de unele probleme ale placilor Cesarom.
  De curand am cumparat faianta pentru baie si bucatarie si nuantele pentru acelasi model si aceeasi culoare difera in mod vizibil de la un lot la altul.
  La fel in momentul in care eram in magazin, a mai venit un client nemultumit de faptul ca placile de culori diferite, dar acelasi model, aveau dimensiuni diferite. Diferenta era de 2mm.

  Cum asigurati calitatea placilor dumneavoastra si ce pot face clientii pusi in situatia de a avea 2 nuante diferite de faianta, desi ei doreau aceeasi nuanta si acelasi model?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:05)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andy

   La achizitionarea placilor trebuie sa fiti foarte atent ca toate cutiile sa aiba acelasi marcaj de nuanta si calibru - altfel riscati ca in cutii diferite sa aveti diferente atat dimensionale cat si de nuanta. Calitatea placilor Cesarom este asigurata prin control intern, prin respectarea standardului european dar si a celui intern - mai strict. Certificarea ISO 9001 vine sa certifice inca o data calitatea placilor noastre.
 • gresie de exterior sau interior? (Joi, 26 mai 2011, 8:00)

  mirela bunea [anonim]

  Am la tara, in zona montana, o casa batraneasca , din lemn, pe care vreau s-o modernizez. Una dintre camere este o veche pravalie ce are sub ea un beci (extins pe jumatate din suprafata). Vreau sa scot podeaua din lemn (care este degradata datorita umiditatii) si sa montez gresie. Ce fel de gresie ma sfatuiti sa cumpar? Din aceea pentru exterior, rezistenta la umiditate sau cea simpla de interior, dar de o mai buna calitate?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:08)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mirela bunea

   Avand in vedere caracteristicile spatiului si faptul ca probabil nu va fi incalzit tot anul recomandam utilizarea de placi pentru exterior - chiar daca montajul se va face in interior. La montaj trebuie sa fiti atenta la calitatea stratului suport si respectiv la compatibilitatea adezivului cu tipul de placi achizitionate.
 • gresia CESAROM sau alt produs (Joi, 26 mai 2011, 9:27)

  kostyq [anonim]

  Cu ce este mai buna gresia CESAROM decat alte produse similare (exemplu: din Spania)?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:29)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui kostyq

   Daca intrebarea dvs. face referire la calitatea placilor, cititi va rog raspunsurile adresate celorlalti utilizatori.
 • placi romanesti (Joi, 26 mai 2011, 9:38)

  Ramona [anonim]

  De ce placile romanesti sunt mai scumpe decat alte placi din import Spania care au o calitate superioara?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:11)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ramona

   Placile din import Spania variaza destul de mult din punct de vedere calitativ, dar si al pretului. Totusi, ca regula generala placile din import Spania nu sunt superioare calitativ celor produse de Cesarom - desi pretul lor este mai mare.
 • Cum definiti calitatea unor produse ceramice? (Joi, 26 mai 2011, 10:23)

  vasile [anonim]

  1.Cand vorbiti de cerinte minime de calitate cine este cel care stabileste care sunt cerintele minime? Cum arata placile ceramice care respecta cerintele minime de calitate?
  2.Cum ati calculat acest procent de 20% pentru produsele neconforme?
  3.Sunt produsele fabricate in Romania de o calitate superioara comparativ cu altele de import? Ce anume le confera acest plus de calitate? Utilajele de productie din Romania sunt mai bune decat altele instalate in alte tari cum ar fi Turcia sau Polonia?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:19)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui vasile

   1. Am raspuns mai sus la aceasta intrebare.
   2. Aceasta cifra a reiesit din studiile de piata pe care le avem la dispozitie.
   3. Produsele Cesarom sunt din punct de vedere calitativ peste media importurilor dar nu contestam ca exista produse de import cu o calitate buna si foarte buna dar la un pret pe masura. Misiunea noastra este sa dam posibilitatea clientului roman sa achizitioneze placi de cea mai buna calitate la preturi corecte. Furnizorii de utilaje de productie sunt aceiasi in toata lumea, diferentele de calitate apar ca urmare a calitatii materiilor prime folosite, a calitatii si experientei personalului tehnic, a solutiilor adoptate, a sortarii, etc.
 • Placile Cesarom (Joi, 26 mai 2011, 10:27)

  Andreea [anonim]

  Considerati placile fabricate in Romania superioare unor produse fabricate in alte tari in conditiile in care la nivel local nu au fost anuntate de ani buni investitii in productie? Ne putem compara cu fabrici din alte tari in care se investeste constant? Cat de vechi sunt utilajele de la Cluj?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:25)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea

   Importurile variaza foarte mult din punct de vedere calitativ, dar ca regula generala putem afirma ca produsele Cesarom sunt din acest punct de vedere superioare majoritatii celor din import.
   An de an au fost realizate investitii in productie, iar utilajele sunt moderne fiind achizitionate dupa Revolutie. Chiar in cursul acestui an Cesarom a anuntat extinderea capacitatii de productie pentru linia de decoruri iar incepand de maine veti putea citi in presa care sunt planurile noastre pe termen mediu.
 • Cat din produsele de pe piata locala mai sunt roma (Joi, 26 mai 2011, 10:28)

  Andreea [anonim]

  Cat din produsele de pe piata locala mai sunt romanesti?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:27)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea

   Cota de piata Cesarom in anul 2010 a fost de 38%, ceea ce dovedeste ca placile romanesti sunt prima alegere a romanilor tinand cont ca ceilalti 62% sunt reprezentati de sute de branduri de import.
 • Intrebare (Joi, 26 mai 2011, 10:36)

  robert [anonim]

  Buna ziua!
  Cesarom face parte dintr-un mare grup international. Dintre produsele vandute in Romania de companie cate sunt produse aici? Vindeti si produse de calitate superioara produse la nivel de grup in diverse alte tari pe care compania e activa.
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:33)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui robert

   Peste 90% din produsele comercializate sunt fabricate in Romania. Mai mult, incepand din 2009 Cesarom exporta pe pietele din zona atat direct cat si prin intermediul celorlalte firme din grup.
 • Colectia Panda (Joi, 26 mai 2011, 10:44)

  Florin [anonim]

  In aceasta perioada doresc sa-mi cumpar gresie si faianta pentru bucatarie. Am vazut pe site-ul dvs. colectia Panda - cea cu ursuleti panda si tulpini de bambus. Lucrati cu designeri romani sau straini?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:36)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Florin

   Noile colectii Cesarom 2011 au fost realizate in colaborare atat cu designeri romani cat si cu designeri straini si sunt cu adevarat deosebite. Le puteti vizualiza pe toate pe www.cesarom.ro unde va sta la dispozitie aplicatia "Cabina de proba" cu ajutorul careia puteti sa creati un ambient cat mai apropiat de dorintele dvs.
 • Colaborare cu designeri romani si internationali (Joi, 26 mai 2011, 10:46)

  Andreea [anonim]

  Puteti da cateva nume de designeri romani si internationali cu care ati colaborat pentru crearea colectiilor Cesarom?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:37)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea

   Contractele de confidentialitate nu ne permit divulgarea numelor acestora dar va asiguram ca sunt printre cei mai buni din Romania si Europa in acest domeniu. De altfel, vizitand www.cesarom.ro va puteti convinge.
 • Facebook (Joi, 26 mai 2011, 10:51)

  Andrei [anonim]

  Am participat la cele doua concursuri organizate anul acesta de Cesarom pe facebook, dar nu m-am numarat printre castigatori. Veti mai organiza astfel de concursuri?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:40)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei

   Da, urmariti toate detaliile pe pagina de facebook a Cesarom. Succes data viitoare!
 • cifra de afaceri (Joi, 26 mai 2011, 10:52)

  Petre Andrei [anonim]

  Ce cifra de afaceri ati avut in 2010?
  • RE: (Joi, 26 mai 2011, 10:42)

   Eduard Macarescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Petre Andrei

   Cifra de afaceri consolidata a fost de 38.5 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2009.
 • inrebari (Joi, 26 mai 2011, 15:29)

  unu' [anonim]

  Buna ziua am si eu cateva intrebari:
  1. Care este cota de piata a Cesarom in Romania?
  2. Care este cota de piata a celorlalti competitori (pana la 100%)?
  3. care este valoarea pietei in 2010 si care sunt estimarile pt 201?
  4. cum a evoluat volumul vanzarilor Cesarom in ultimii 3 ani?
  5. cum a evoluat productia Cesarom in ultimii 3 ani?
 • intrebare (Vineri, 27 mai 2011, 6:25)

  cornel [anonim]

  Aveti si faianta dal tile,american olean sau crossville?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by