Diverta a anuntat depunerea planului de reorganizare care urmeaza sa fie supus aprobarii Adunarii Generale a Creditorilor in termen de maxim 30 de zile. Compania spune ca planul are toate sansele sa fie aprobat si estimeaza ca in 19 luni va deveni societate solvabila. Diverta a intrat in insolventa in mai 2010 din cauza datoriilor mari si a fost nevoita sa inchida 13 magazine anul trecut cand insa a dechis doua.

Planul de reorganizare - realizat in colaborare cu Casa de Insolventa Transilvania - si depus la un an de la intrarea in insolventa, se va desfasura pe o perioada de 19 luni si prevede continuarea activitatii, avand ca scop transformarea companiei intr-o societate solvabila. ¬Dupa doi ani consecutivi de pierderi, Diverta va inregistra in anul financiar 2011 un rezultat operational pozitiv". spune Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.

In prezent, Diverta opereaza 47 de magazine, in 32 de orase, cu o suprafata de retail de 19.500 mp si cu 375 de angajati. Diverta a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 21 milioane euro si estimeaza pentru anul acesta 19 milioane de euro.

Avand in vedere limitarile pe fluxul de cash pe care il va genera societatea pe durata planului, Diverta isi propune achitarea creditorilor garantati, a datoriilor catre bugetul de stat, partial a datoriilor catre salariati, precum si conversia datoriilor in actiuni pentru creditorii chirografari speciali.

Diverta a intrat in insolventa in mai 2010 din cauza datoriilor mari, dar compania excludea intrarea in faliment si spunea ca se va redresa inchizand magazine si reducand numarul angajatilor. Inainte de criza Diverta realiza afaceri anuale de peste 40 milioane euro, dublu fata de nivelul din prezent.