Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut cu 5,2% in primele patru luni ale anului, pe fondul reducerii vanzarilor de produse alimentare si carburanti, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna aprilie, afacerile din comert au crescut usor comparativ cu luna anterioara, insa au scazut fata de aceeasi luna a anului trecut.

In perioada ianuarie-aprilie, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul s-a diminuat comparativ cu perioada similara din 2010 ca urmare a reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-9,5%), de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate (-4,9%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-1,7%).

In luna aprilie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 0,4% fata de luna anterioara, datorita avansului vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,8%) si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,4%). In acelasi timp, vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 3,8%.

Comparativ cu aprilie 2010, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut cu 4,0% datorata diminuarii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-5,8%), a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-4,4%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-2,3%).