Salariul mediu brut a fost in luna aprilie de 2.066 lei, cu 0,5% mai mare decat in luna precedenta, iar salariul mediu net a fost de 1.498 lei, in crestere cu 5 lei fata de luna anterioara.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), majorarile salariale s-au datorat acordarii de prime ocazionale (prime de Paste), ajutoare banesti, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete cadou pentru Paste) si realizarilor de productii mai mari ori incasarilor mai mari.

Cele mai mari salarii s-au inregistrat in sectorul intermedierii financiare (3.862 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (850 lei).

Majorari salariale importante s-au inregistrat in telecomunicatii (16,6%) si in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, fabricarea altor mijloace de transport, transporturi pe apa (intre 10% si 13%), in vreme ce fabricarea produselor de tutun s-au consemnat cele mai mari scaderi, de 29,8%.

In sectorul bugetar, salariile din administratia publica au avansat cu 1,1%, iar cele din sanatate si asistenta sociala au urcat cu 0,4%. Castigul salarial mediu net din invatamant a scazut in luna aprilie cu 3,1% fata de luna precedenta, ca urmare a "platii cu ora si a platii, in luna martie 2011, a sumelor restante, in unele unitati de invatamant".