Dupa cateva luni in care sectorul industrial a inregistrat cresteri anuale de peste 10%, in aprilie ritmul a scazut semnificativ. Astfel, datele INS publicate astazi arata ca cifra de afaceri a companiilor din industrie a avansat cu 12,5% fata de aprilie 2010, si cum in ultimul an, preturile productiei industriale s-au majorat cu 9,6% rezulta ca, in volum, productia a crescut cu 2-4%, acesta fiind cel mai redus nivel din octombrie 2010, cand cresterea anuala a fost de 1,4%, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

Evolutia indicelui productiei industriale in luna aprilie va fi comunicata de catre INS peste doua zile.

De remarcat insa ca o parte din scadere se poate datora si faptului ca, anul acesta, Pastele a “cazut” spre sfarsitul lunii comparativ cu inceputul lunii anul trecut, ceea ce a facut ca impactul acestei sarbatori asupra productiei sa fie usor mai mare. Vom vedea in luna viitoare daca aprilie 2011 a fost sau nu doar un accident.

In acelasi timp, comenzile noi din industrie au crescut in aprilie cu 16,7% fata de aprilie 2010, ritm in usoara crestere comparativ cu cel inregistrat in martie, detalii in graficul alaturat, click pe imagine pentru marire.

In primele 4 luni, cifra de afaceri in industrie s-a majorat cu 21,3%, iar comenzile noi s-au majorat cu 24%.

Comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.