"In primul rand, precum vedeti, sunt vie si nevatamata si la fel au fost si colegii ziaristi cu care m-am aflat in acel tren si le multumesc, cu o singura exceptie, tuturor pentru ca au inteles situatia care era pana la urma, intr-adevar, ridicola, sa-l vezi pe revizorul sef bagat pe sub tren cu un bat. Deci a fost un incident de parcurs care nu avea nicio legatura cu lipsa de frane, cum am auzit, cu lipsa reviziei", a declarat la TVR ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, facand referire la unele imagini prezentate de Realitatea TV de la o vizita cu jurnalistii. In timpul vizitei, trenul s-a defectat. Imaginile au aratat cum incearca angajatii de la caile ferate sa repare automotorul cu o creanga rupta dintr-un tei, cu o sarma si cu scotch.

Revizia tehnicaFoto: Ministerul Transporturilor

Aceste lucruri s-au intamplat in timpul unei vizite cu automotorul pe ruta Bucuresti-Sinaia. La un moment dat, in timp ce traversa o localitate, trenul s-a defectat fiind actionate franele de urgenta ale automotorului. Imediat, un angajat al CFR a coborat din tren, a traversat grabit soseaua paralela cu linia ferata, s-a oprit in dreptul unui copac si a rupt o creanga. S-a intors cu creanga si dupa ce i-a eliminat frunzele a inmanat-o unui coleg aflat sub tren. Acesta din urma a utilizat-o la repararea trenului.

"A fost o boacana a astora mici"

Ministrul sustine ca trenul s-a oprit din cauza ca un jurnalist a apasat din greseala un buton. "A fost o mica boacana facuta, da, pana la urma", spune ministrul, confirmand ca un jurnalist ar fi apasat din greseala pe un buton. "Lasa-l pe domnu' care a dat cu frunza. A fost o boacana mica a astora mici care pana la urma... asta este... pana la urma ce era sa le facem... a atins din greseala, nu poti sa faci niciunuia dintre ei o culpa. Si asta e, nu a fost nimeni in pericol. In momentul acela m-am gandit la cei mici si spun cei mici pentru ca sunt foarte tineri. Ei in momentul ala chiar au fost ca aia mici - Am facut o boacana, ce facem? Credeti ca daca mergeam cu 120 km/h, cum am vazut pe o anumita televiziune, stiti unde se oprea, unde gara? Fara frana, probabil, cu putin noroc, ne opream direct in biroul meu", a declarat Anca Boagiu la TVR, la emisiunea "Prim Plan".

Potrivit unor documente transmise presei de Ministerul Transporturilor, automotorul avea revizia facuta la sfarsitul lunii mai. "Nu avea nicio problema tehnica", a precizat ministrul.