Oltchim a repornit activitatea pe platforma petrochimica Bradu din cadrul Arpechim Pitesti, fiind principalul furnizor de materie prima al combinatului. "Dupa douazeci de luni de la oprirea petrochimiei din cadrul Arpechim Pitesti, in data de 11.06.2011 instalatia de separare propan propilena a fost pornita, iar incepand de astazi se pompeaza din nou propilena pe conducta care aprovizioneaza Oltchim Ramnicu Valcea. In scurt timp vor fi pornite si celelalte instalatii din cadrul platformei petrochimice", informeaza Oltchim.

"Inchiderea in 2008 a instalatiilor de petrochimie de la rafinaria Arpechim Pitesti a insemnat pentru Oltchim debutul unei perioade foarte dificile care a dus la functionarea la jumatate din capacitate si a determinat pierderi importante pentru combinat. Prin pornirea acestei prime instalatii, obiectivul nostru strategic de integrare a Oltchim cu sursele traditionale de materii prime incepe sa fie pus in practica, rezultatul pe care il asteptam fiind cresterea semnificativa a capacitatii de functionare, pentru a reduce din pierderi si pentru a confirma trendul ascendent al Oltchim de la inceputul acestui an", a declarat Constantin Roibu, director general Oltchim.

Potrivit Oltchim, in primul trimestru al acestui an, compania Oltchim si-a redus pierderile de 20 de ori comparativ cu acelasi interval al anului trecut, pana la 2,65 milioane lei. In acelasi timp, cifra de afaceri a fost de 465 de milioane lei, fata de nivelul de 240 de milioane lei atins in primele trei luni din 2010.

In ianuarie 2010, Oltchim Ramnicu-Valcea a finalizat achizitia activitatilor de petrochimie din cadrul Arpechim de la OMV Petrom.

In schimb, rafinaria Arpechim a fost inchisa definitiv in urma unei decizii din martie luata de Consiliul de Supraveghere al Petrom.