Oltchim reporneste petrochimia de la Arpechim Pitesti
"Inchiderea in 2008 a instalatiilor de petrochimie de la rafinaria Arpechim Pitesti a insemnat pentru Oltchim debutul unei perioade foarte dificile care a dus la functionarea la jumatate din capacitate si a determinat pierderi importante pentru combinat. Prin pornirea acestei prime instalatii, obiectivul nostru strategic de integrare a Oltchim cu sursele traditionale de materii prime incepe sa fie pus in practica, rezultatul pe care il asteptam fiind cresterea semnificativa a capacitatii de functionare, pentru a reduce din pierderi si pentru a confirma trendul ascendent al Oltchim de la inceputul acestui an", a declarat Constantin Roibu, director general Oltchim.
Potrivit Oltchim, in primul trimestru al acestui an, compania Oltchim si-a redus pierderile de 20 de ori comparativ cu acelasi interval al anului trecut, pana la 2,65 milioane lei. In acelasi timp, cifra de afaceri a fost de 465 de milioane lei, fata de nivelul de 240 de milioane lei atins in primele trei luni din 2010.
In ianuarie 2010, Oltchim Ramnicu-Valcea a finalizat achizitia activitatilor de petrochimie din cadrul Arpechim de la OMV Petrom.
In schimb, rafinaria Arpechim a fost inchisa definitiv in urma unei decizii din martie luata de Consiliul de Supraveghere al Petrom.

VIDEO Autostrada la care se lucrează de peste șase ani / „Ritmul de lucru este descurajant. Perspectiva să se circule în 2021, tot mai puțin probabilă”
Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
a creat 50 de locuri de munca? 500? Nesemnificativ, fata de sanatatea a peste 120 000 de locuitori. In Arges era cel mai mare procent de cancer la san la femei ( si altele, pe care nu mi le mai amintesc acum). Instalatia trebuia sa fie la 40 de km de cea mai apropiata localitate. Si e la 500 de metrii de primul bloc....
Daca ma luam dupa idei dinj astea, n-as mai fi avut de facut altceva decat sa-mi plang de mila - la ce bun? Decat sa moara mama, mai bine sa moara ma-sa! :D
Din cate imi amintesc, Oltchim / Arpechim au fost printre cele mai legate de subiectul "coruptia din Romania"!
O societate falimentează şi se închide când produsele ei se fabrică cu costuri mari iar comercializarea lor la preţurile produselor similare fabricate de concurenţă ar produce pierderi. Concret, propilena produsă de Arpechim se fabrica cu costuri mari.
O societate dacă are resurse financiare şi consideră că este rentabil îşi poate procura orice materie primă în orice cantitate. Probleme de aprovizionare apar când preţurile de piaţă a materiei prime depăşesc posibilităţile financiare a societăţii.
Faptul că Oltchim s-a unit cu Arpechim pentru a abţine propilenă mai scumpă decât propilena de pe piaţă va duce în final la falimentarea ambelor societăţi.
Pana una alta am distrus industria romaneasca,am instrainat ce a mai ramas din ea,ne-am umplut de datorii cumparand produse de la altii si culmea e ca vin unii ca tine sau ca codruta,care incurajeaza,din ignoranta sau rea vointa,comportamentul asta iresponsabil.
Am mai spus-o si cu alte ocazii - tarile capabile sa produca fac parte din elita lumii,ceilalti sunt doar niste amarati de consumatori numai buni de jecmanit.
Si BTW,nu ne impiedica nimeni sa gandim inteligent,sa eficientizam activitatile de productie,sa gasim solutii tehnice pentru a imbunatati procesele tehnologice,etc.
E drept ca pentru asta trebuie "pus osul la treaba"or se stie ca natia asta e populata majoritar de bizoni, de o mana de smecheri care-si vad de interesele lor si de niste carcotasi care nu stiu alteceva decat sa despice firul in paispe.
Şi încă un lucru de ştiut. Costul pentru a repune în funcţie o instalaţie ce a fost oprită mai mulţi ani în România este imens. Pe la instalaţie au trecut hoţii de fier vechi, diverşi colecţionarii de aparate de măsură şi plăci electronice. De asemenea instalaţia a fost folosită ca magazie de piese de schimb pentru a repara alte instalaţii….
Cand lucrezi o viata la calculul costurilor si esti incapabil sa intelegi ca, de exemplu, "falimentarea" fortata pentru obtinerea unui pret ulterior mai mic deternima aparitia unei "gauri negre" care va genera ulterior un pret mult mai mare decat daca nu ai fi facut pe desteptu' incercand sa obtii un pret de cumparare mai mic inseamna nu numai ca nu ai inteles nimic dar si ca ai concurenta serioasa la acest nivel de intelegere!
Toate cele bune!