Curtea Suprema a Statelor Unite a respins, luni, plangerea facuta in numele a un milion si jumatate de angajati si fosti angajati ai gigantului american de distributie Walmart, acuzat de discriminari salariale, relateaza AFP.

In decizia celei mai inalte instante din Statele Unite se arata ca fiecare dintre reclamanti nu poate pretinde ca ar fi suferit aceeasi discriminare ca si ceilalti.

Problema a fost extrem de sensibila, deoarece in cazul in care Curtea ar fi dat dreptate reclamantilor si lucrurile si-ar fi urmat cursul s-ar fi ajuns la plata unor daune in sume astronomice.

"Plangerea reclamantilor se baza pe existenta unei culturi corporative inradacinate si coerente", a afirmat Curtea in decizie. Numai ca, aminteste Curtea, politica Walmart este de a lasa la latitudinea managerilor locali deciziile de majorare a salariilor si de promovare a angajatilor.

"Scopul acestei politici este tocmai acela de a se evita ca toti angajatii sa fie evaluati in acelasi mod", mai arata Curtea.

Walmart este un colos, zeci de milioane de clienti intrand in fiecare saptamana intr-unul din cele 3400 de magazine din Statele Unite ale Americii. Walmart are o cifra de afaceri de 400 miliarde dolari in vanzari la nivel mondial.