Contestatii in cazul licitatiilor pentru supervizarea unor constructii de autostrazi

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 23 iunie 2011, 15:43 Economie | Companii

Doua din cele patru licitatii organizate pentru supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a autostrăzilor de pe Coridorul IV  Paneuropean au fost contestate, informeaza Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Contestatiile au fost depuse in cazul supervizarii lucrarilor de pe tronsonul Timişoara - Lugoj si de pe Orăştie - Sibiu.

  • Supervizarea lucrarilor pentru contractul "Proiectare şi execuţie autostrada Nădlac - Arad şi Drum de legătură, Loturile 1 si 2" pe o lungime de 38,882 km
  • Valoare estimată a contractului de supervizare este 27.619.692 lei fără TVA. A fost declarata castigatoare asocierea SC VIA Design-Omicron-Amepro SA – Consitrans, cu o oferta de 20.701.075,48 lei fără TVA. Nu există contestaţii.
  • Supervizarea lucrărilor pentru contractul "Proiectare şi execuţie Autostrada Timişoara - Lugoj loturile 1 si 2" pe o lungime de 35,12 km. Valoarea estimată a contractului de supervizare este de 24.415.030 lei fără TVA. A fost declarat câştigător Louis Berger, cu o oferta de 23.054.503 lei fără TVA. Există o contestaţie depusă de Asocierea Omicron-Amepro SA – SC Septembrie Consulting SRL.
  • Supervizarea lucrărilor pentru contractul "Proiectare şi execuţie Autostrada Lugoj-Deva-lot 1, km 0+000 - km 27+400" pe o lungime de 27,40 km. Valoarea estimată a contractului de supervizare este de 24.483.076 lei fără TVA. A fost declarata castigatoare asocierea SC Search Corporation SRL – Consulgal Consultores de Engenharia e Gestao SA, cu o oferta de 18.356.577,68 lei fără TVA. Nu există contestaţii.
  • Supervizarea lucrărilor pentru contractul "Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie - Sibiu, Loturile 1,2,3 si 4" pe o lungime de 82,070 km. Valoarea estimată a contractului de supervizare este de 72.951.543 lei fără TVA.  A fost declarata aâştigătoare asocierea SC Consitrans SRL - SC VIA Design SRL - Omicron-Amepro SA, cu o oferta de 31.590.226,51 lei fără TVA. Există o contestaţie depusă de Asocierea Egis Romania SA – Ingedia Romania SRL – Transproiect 2001 SA.
Pentru atribuirea contractelor, criteriile au fost propunerea tehnică, cu o pondere de 70% şi preţul ofertei cu o pondere de 30%. Acordurile vor dura 81 de luni de la data adjudecării. Finanţarea acestor contracte este asigurată din fonduri nerambursabile europene prin Fondul de Coeziune în cofinanţare cu fonduri de la Bugetul de Stat.

Pentru aceste contracte s-au aratat interesate 26 de firme si consortii.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a semnat pe 20 mai si 7 iunie contractele pentru constructia tronsoanelor de autostrada.


CNADNR a anuntat pe 12 aprilie castigatorii licitatiilor pentru mai multe loturi din tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu. Printre castigatori se afla Grupul Romstrade (controlat de omul de afaceri Nelu Iordache), Spedition UMB si Tehnostrade (companii detinute de Dorinel Umbrarescu, unul dintre oamenii de afaceri supranumiti si "regii asfaltului), Strabag (care are numeroase afaceri cu statul si care se mai ocupa deja de constructia unui alt tronson de autostradă din Coridorul IV Paneuropean) si Astaldi (se ocupa, de asemenea, de un alt tronson de autostrada).


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

2278 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version