Un fost angajat al bancii Citigroup a fost arestat de catre autoritatile din SUA, care il acuza de delapidarea a 19,2 milioane de dolari, a anuntat luni Departamentul de Justitie intr-un comunicat de presa.

Gary Foster, in varsta de 35 de ani, a sosit duminica dimineata cu un zbor de la Bangkok, cand a fost arestat de catre FBI, scrie AFP.

Justitia americana il acuza ca ar fi transferat bani in perioada mai 2009- decembrie 2010, "din mai multe conturi de la Citigroup intr-un cont propriu deschis la o alta banca", aceasta fiind JPMorgan Chase.

Fostul angajat, care a condus o unitate specializata in produse derivate, este de asemenea acuzat de crearea unui numar de contract fals "pentru a crea iluzia ca transferurile au fost legate de un contract real," arata departamentul Justitiei.

Dl Foster "s-a folosit de cunostintele sale de operatiuni bancare pentru a comite o frauda interna sofisticata", a spus Loretta Lynch, procurorul New York-ului. Citigroup a fost cea care a alertat justitia si FBI-ul.

Banca a descoperit miscari suspecte in timpul unui "audit intern recent," arata textul plangerii. Daca va fi condamnat, Foster poate primi pana la 30 de ani de inchisoare.