Premium AEROTECH, divizie a EADS, a finalizat a doua faza de constructie a fabricii de componente pentru Airbus la Ghimbav, dupa o investitie de 40 milioane euro. Compania va continua extinderea fabricii pana la final de 2012, cand in fabrica de langa Brasov vor lucra 500 de persoane, dublu fata de situatia de acum. Pentru investitia de la Ghimbav, EADS va primi in total ajutoare de stat de circa 19 milioane euro, a spus premierul Emil Boc la evenimentul de inaugurare.

Fabrica Premium Aerotec Ghimbav (imagine arhiva)Foto: Hotnews

Constructia fabricii gazduita din Ghimbav a inceput in mai 2010, iar productia propriu-zisa a inceput in ianuarie anul acesta. Fabrica se intinde pe 60.000 mp, iar investitia a fost de 40 milioane euro in faza a doua. Fabrica realizeaza componente metalice pentru familiile A320, A330 si A380 ale Airbus.

Premium AEROTECH va continua extinderea productiei la Ghimbav pana la final de 2012 cand la fabrica vor lucra 500 de angajati, dublu fata de situatia din prezent.

Compania a organizat un eveniment de presa cu ocazia finalizarii acestei faze de constructie, eveniment la care a participat Louis Gallois, seful Consiliului de Administratie al EADS si premierul Emil Boc.

Se va ajunge la o productie anuala de 1,3 milioane de repere, pana acum fiind produse aproape 200.000.

Premium AEROTECH are patru uzine in Germania pe langa cea de la Ghimbav. In total, compania are 7.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de 1,3 miliarde euro/an.