Concernul EADS a terminat o noua faza de expansiune a fabricii de componente aeronautice din Ghimbav, dupa o investitie de 40 milioane euro
Constructia fabricii gazduita din Ghimbav a inceput in mai 2010, iar productia propriu-zisa a inceput in ianuarie anul acesta. Fabrica se intinde pe 60.000 mp, iar investitia a fost de 40 milioane euro in faza a doua. Fabrica realizeaza componente metalice pentru familiile A320, A330 si A380 ale Airbus.
Premium AEROTECH va continua extinderea productiei la Ghimbav pana la final de 2012 cand la fabrica vor lucra 500 de angajati, dublu fata de situatia din prezent.
Compania a organizat un eveniment de presa cu ocazia finalizarii acestei faze de constructie, eveniment la care a participat Louis Gallois, seful Consiliului de Administratie al EADS si premierul Emil Boc.
Se va ajunge la o productie anuala de 1,3 milioane de repere, pana acum fiind produse aproape 200.000.
Premium AEROTECH are patru uzine in Germania pe langa cea de la Ghimbav. In total, compania are 7.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de 1,3 miliarde euro/an.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
EADS extinde fabrica de componente aero de la Ghimbav printr-o investitie de 40 mln EUR.
Totusi, de la antenele securistului si iRTV-ul mafiotului aflam ca murim de foame, suntem izolati in lume si ruinati economic. Grav e ca prostimea e majoritara si ii crede...
Sub 200 de ero este doar perioada de proba care poate poate fi extinsa de catre compania angajatoare la 6 luni. Din pacate muli opereatori nu stiu ca de fapt perioada de proba reala intr-o companie multinational este de fapt de 6 luni.
Cei care sunt complet pe din afara "ZBOARA" dupa maxim 3-4 luni. Cei care rezista 6 luni vor avea invariabil salariul in jurul sumei de 8 milioane in mana.
Inteleg ca faci o comparatie cu EU15, dar noi nu suntem parte din EU 15! Poate cu exceptia Portugaliei la salariile pt inginerii seniori si manageri. Portugalia nu este insa un benchmark corect pentru ca este totusi parte din PIIGS.
Oricat ne-am plange de mila, adevarul este ca se prefera producti si investitia in Romania din 2 motive.
1) Salarii mai mici sau cel mult egale cu cele din China. Stiu ca suna prapastios, dar pt anumite industrii din China salariul operatorului este deja la 350de euro iar cel al supervizorului este deja la 1000 de euro.
2) Pretul logisticii si timpul de livrare. Una este sa livrezi cu un lead time de 5-6 saptamani si preturile aferente unui cargobot care vine din China si alta este sa livrezi in 2, maximum 3 zile cu un camionl.
In momentul in care guvernul asta va reusi sa conecteze Portul Constanta la o autostrada care va traversa Romania, practic vom avea oportunitatea sa preluam jumatate din traficul de marfuri din Europa Centrala si de Est.
faza ca mergem la mare pe autostrada sa ne bronzam este strict o chestie extra.
Partea cu adevarat interesanta si cu adevarat folositoare pentru industria Romaniei este ca am deveni cu adevarat o poarta a Europei pentru marfuri si materiile prime ale Europei.
Avem ditamai bibeloul de port si nici o autostrada sau cale ferata rapida care sa-l lege de reteaua de transport europeana.
Ceea ce ste cu adevarat PENIBIL este ca nici un guvern nu a fost in stare sa se gandeasca la asta.
Eu as investi pt legaturile la acest port!
-----
Si raspunsul la intrebarea ta:
Diminuarea produsului marginal:
Ex: Intr- o firma pe masura ce sunt tot mai multi oameni angajati ,fiecare muncitor angajat in plus contribuie din ce in ce mai putin la realizarea produsului finit deoarece firma are un nr limitat de echipament tehnologic
O masina de prelucrat CNC nu este absolut nimic iesit din comun!
Este ceva normal in industria din ziua de azi sa ai intr-o fabrica de scule sau repere/subansamble de precizie cateva masini CNC.
Incepand de la ultimul "jaf" de telefon mobil la care ai cateva masini de placement (o sa razi, dar sunt tot masini CNC pt ca lucreaza in coordonate) care iti pun componente electronice SMD cu o toleranta mai mica de 50 de microni (0.05mm) si pana la niste yale unde ai cateva freze care (culmea, sunt tot CNC) prelucreaza butucul incuietorii si pana la un nenorocit de armament de infanterie (chiar daca este vechi conceptul de 100 de ani) ktot vei folosi o masina CNC daca nu ti-ai dezvoltat echipamentul/sculele necesare.
Asta este mai mult ca replica pt "desteptul" ala de politician roman care zicea in '90 ca industria romana este un morman de fiare vechi.
Acum este pentru ca vreo 10-15 ani nu au miscat nici un deget sa o ajute sa se mentina. Si nici acum nu o sustin imbecilii!
Scuze pt limbaj, dar este cumplit de greu sa vad cum se ignora industria romaneasca si este ingropata si se importa tot felul de "pocnitori" cu reclama buna sau cu "ungere" monetara la purtatorul de decizie.
AS9100 este standardul de management al calitatii pentru industria aero-spatiala.
Pentru cei care au mai lucrat in industrii cu cerinte de conformare la standarde dure, nu ar fi absolut nimic special. Doar o idee mai tare decat ISO 9100.
In realitate, standardele AS9100 (industrie aerospatiala) si ISO13485 (industrie medicala) sunt cu MUUUUULT inferioare unui standard ISO/TS16949 (industrie automotive).
Pt carcotasi:
- cand mai injurati un Logan sau alta masina care vi se pare ieftina, sa stiti ca acesta/aceasta este construit/construita la niste cerinte de asigurare de calitate cu mult peste cele cerute pentru productia unui aparat RMN sau de dializa care va gaseste voua cancerul sau va mai da cativa ani de viata pana se gaseste un donator de rinichi sau peste cerintele de asigurare a calitatii pt piesele de la un Airbus sau un Boeing cu care voi va avantati la 10000 de metri de altitudine si sunteti convinsi ca nu va aveti prabusi.
Am lucrat si lucrez in cele 3 standarde si asta este adevarul. ISO/TS 16949 este unul din putinele standarde care merge la extrem atat cu performanta declarata a produselor cat si cu performanta si repetabilitatea proceselor de manufacturiere.
Una din caracteristicile industriei aero-spatiale este conservatorismul (straniu, nu?).
Suna ciudat, dar ideea este ca odata calificat si facuit contractul cu un furnizor, acesta si-a asigurat pe o perioada lunga (ani de zile) o cerere constanta de produse. Are de lucru pe intreaga perioada de exploatare a aparatelor pentru care construieste piesele de schimb.
Deci, daca avem o indjustrie calificata AS9100 si are cateva contracte asigurate si daca nu face rabat de la calitate si preturile sunt de bun simt, practic au pus mana pe o afacere cu desfasurare pe ani de zile.
In concluzie, este o veste foarte buna!
Asa investitii mai bine nu.
va primi in total ajutoare de stat de circa 19 milioane euro
Nu-i de colo