Ministrul Economiei, Ion Ariton a dispus, declanşarea unei anchete a Corpului de Control al Ministrului pentru clarificarea împrejurărilor in care s-a produs incidentul de securitate in domeniul protecţiei informaţiilor clasificate de la SCN Piteşti, Sucursala a RAAN, se arata intr-un comunicat al ministerului. Institutia confirma ca in urma unei operaţiuni de inventariere a informaţiilor clasificate, desfăşurata la RAAN-SCN Piteşti, s-a constatat lipsa unui număr de 75 de documente clasificate, emise in perioada 1974-2002.

Concluziile Corpului de Control al ministrului Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri vor fi făcute publice la finalizarea anchetei.

Cu ocazia unui inventar de rutina, conducerea Regiei Autome pentru Activitati Nucleare- Sucursala Cercetari Nucleare Pitesti (SCN) a constatat lipsa a 75 de documente cuprinzand informatii clasificate, din domeniul cercetarii nucleare. Marin Ciocanescu, seful Structurii de Securitate si Director Adjunct Securitate Nucleara a confirmat pentru HotNews.ro existenta anchetei, mentionand insa ca documentele pierdute nu prejudiciaza siguranta nationala.

“Va instiintez ca prin Decizia SCN nr. 55/27.05.2011 s-a constituit o comisie care a stabilit cu certitudine ca un numar de 75 de pozitii din Registrul de evidenta a materialelor secrete de stat din perioada 1974-2002 reprezinta informatii clasificate care sunt iremediabil pierdute”, se arata intr-o nota semnata de conducerea SCN.

Potrivit surselor HotNews.ro, printre cele 75 de documente sunt propuneri de inventii, planuri de testare a fabricatiei diferitilor combustibili, propuneri de contracte de colaborare si o serie de documentatii.