Toata lumea cu care am vorbit despre subiect a zis ca nu e nimic important. Ca documentele sunt vechi de zeci de ani, ca nu mai prezinta, ha ha ha, niciun interes si ca hai sa fim seriosi, pe cine intereseaza niste facturi sau chitante de pe vremea lui Ceasca? Asa este, cu cateva mici precizari. Din cele 75 de documente, o parte chiar par interesante. Altfel, conducerea S. Cercetari Nucleare nu ar fi cerut acum o intalnire de urgenta cu conducerea SRI. Care SRI confirma cu jumatate de gura "evenimentul". SNC nu ar fi inundat institutiile Statului cu adrese si nu ar fi sarit ca arsi atunci cand ar fi fost intrebati despre documente. Si nici nu ar fi amenintat cu diverse, scrie Dan Popa pe blogul lui

Pentru a pazi acest gen de documente se dau bani si sporuri destul de consistente. Curtea de Conturi si-a spus punctul de vedere asupra acestor sporuri.

foto3

foto3

Foto: Hotnews

Asadar avem niste documente lipsa. Proprietarii lor spun ca nu e nimic de scris despre asta. Cu toate acestea, trimit adrese in care le declara iremediabil pierdute (sublinierea le apartine). Poate ca le vor gasi maine, dupa cum zic ei, caz in care documentele vor fi declarate iremediabil gasite.

Fireste, nu e nimeni vinovat. Reformele, restructurarile sunt de vina ca proiecte de cercetare, acorduri ori procedee care tin de fabricarea combustibililor nucleari sunt date disparute.

Sa ne imaginam ca s-ar fi petrecut un asemenea lucru in Germania sau in alta tara normala. Cu certitudine, nimeni nu si-ar fi dat demisia pentru atata lucru, nimeni nu si-ar fi pus problema culpei personale. La noi se gaseste o explicatie pentru orice. O fi de rau, o fi de bine?

PS: Aflu acum ca ministrul Economiei ( in curtea caruia se afla RA pentru Activitati Nucleare) a dispus un control. Mirarea mea a fost ca unii oficiali ai autoritatilor de control in domeniu mi-au spus azi dimineata ca au aflat de cazul de la Pitesti citind HotNews,

foto2

foto2

Foto: Hotnews

ceea ce mi se pare ori ireal, ori impardonabil.

In timp ce documentele de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare dispar fara urma, cele de la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatii Nucleare (CNCAN) ard. Un incendiu declansat anul trecut, pe 21 octombrie, a distrus documentele din arhiva CNCAN, fiind un incident care nu a fost mediatizat la vremea respectiva. Contactata de HotNews.ro, Vajda Borbala, presedintele Controlul Activităţilor Nucleare, a confirmat faptul ca au ars documente din arhiva, insa sustine ca nu a fost afectata activitatea in niciun fel deoarece erau salvate si in format electronic. "Nu era vorba de arhiva secreta. Erau documente care se afla si in arhiva electronica", a precizat Borbala.

Abolescere humanum est, corect?

Citeste si comenteaz ape blogul lui Dan Popa