Romania nu este disperata in acest moment sa vanda actiuni listate la Petrom la orice pret si in orice conditii, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, in contextul in care oferta prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom a esuat din cauza subscrierilor insuficiente - cu mult sub 80% din titluri, nivelul minim pentru ca operatiunea sa fie un succes - si va fi reluata: "Subscrierile sunt sub 50% si chiar daca ar subscrie toti cei cu care au fost discutii tot nu s-ar ajunge la 80%", au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai pietei de capital. Oferta a inceput la 11 iulie si s-a incheiat vineri, 22 iulie, la ora 12:00.

"Asteptam rezultatul comisiei de privatizare, dar Romana nu este disperata in momentul de fata sa vanda la orice pret si oricum. Am stabilit un pret minim, vedem care este situatia. Avantajul tarii este insa ca nu avem o situatie disperata astfel incat sa vindem la orice pret si in orice conditii", a declarat primul ministru.

Vanzarea unui pachet de aproximativ 10% face parte din intelegerile convenite de autoritatile romane cu FMI si Comisia Europeana.

Guvernul ar urma sa stabileasca o data cand va organiza o noua oferta de vanzare.