McDonald's Corp a anuntat marti ca va adapta meniul cunoscutelor Happy Meals pentru copii, reducand la jumatate portia de cartofi prajiti si adaugand mere, ca urmare a presiunilor venite din partea grupurilor de consumatori pentru a oferi hrana sanatoasa, relateaza Reuters.

Reprezentantii consumatorilor spun ca meniurile McDonald's ar trebui sa aiba cantitati mai mici de calorii in meniul pentru copii. Compania a declarat ca va incepe aceste schimbari din septembrie iar noile Happy Meals vor fi disponibile in toate cele 14.000 de restaurante din SUA in primul trimestru din 2012.

Cel mai mare lant de restaurante de tipul fast-food din lume a anuntat, de asemenea, ca va reduce cantitatea de zaharuri, grasimi saturate si calorii din meniuri.

Portia de cartofi prajiti se va reduce la aproape jumatate si va avea aproape 100 de calorii. Portia de mere va fi de o jumatate de ceasca de fructe decojite si nu va contine zaharuri.

Compania a declarat ca noile meniuri Happy Meals vor avea sub 600 de calorii. Preturile nu se vor schimba, ca urmare a noii componente a portiilor iar jucariile vor continua sa fie incluse la fiecare masa.