​Florin Golovatic (41 de ani) a fost numit presedinte al directoratului si director executiv (CEO) al companiei Uniqa Asigurari, a anuntat luni asiguratorul. Anterior, acesta facuse parte din directoratul Uniqa Asigurari de Viata, cea de-a doua companie detinuta de grupul austriac in Romania. Tot luni, asiguratorul a anuntat si faptul ca la conducerea Uniqa Asigurari de Viata a fost numit Remus Lapusan (40 de ani), dupa ce acesta condusese din anul 2003 si pana in luna februarie anul acesta sucursala Uniqa Asigurari din Cluj.

Actualul director executiv al Uniqa Asigurari, Florin Golovatic, a activat timp de peste 10 ani in compania de consultanta si audit KPMG Romania ca Director Audit – Institutii Financiare, unde s-a ocupat in special de coordonarea activitatilor de furnizare a serviciilor profesionale catre companii de asigurari, societati de administrare a fondurilor de pensii private si a fondurilor de investitii, societati de investitii financiare si companii de leasing si alte companii financiare nebancare. In perioada decembrie 2010 – iulie 2011, acesta a facut parte din directoratul Uniqa Asigurari de viata.

Alaturi de Florin Golovatic, din directoratul acestei companii mai fac parte Alfred Vlcek – vicepresedinte si Ileana Horvath – membru.

De asemenea, la conducerea Uniqa Asigurari de Viata, a doua companie detinuta de grupul austriac in Romania a fost numit Remus Lapusan, cel care din 2003 pana in februarie 2011 a fost director al sucursalei Uniqa Asigurari din Cluj.

Grupul austriac Uniqa detine pe piata romaneasca societatile Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de viata. In 2008 Uniqa Group a achizitionat integral societatea de asigurari generale UNITA, care ulterior si-a schimbat numele in Uniqa Asigurari. In prezent, aceasta companie ocupa locul sapte in piata de asigurari generale. Uniqa Asigurari de viata a fost lansata in aprilie 2010, pentru a completa gama de produse oferite clientilor din Romania de grupul austriac Uniqa.