Directoratul Astra Asigurari va convoca la data de 7 septembrie 2011 Adunarea generala extraordinara a actionarilor, pe ordinea de zi fiind si aprobarea unei modificari in structura actionariatului, conform unui anunt publicat marti in Monitorul Oficial. Modificarea vizeaza actul constitutiv al firmei, in urma careia structura actionarilor va fi: The Nova Group (TNG), detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, cu 72,6% din actiuni, Epsilon Estate Provider cu 27,01% din actiuni si actionari persoane fizice si juridice - 0,3%. In luna iunie din acest an, grupul austriac Uniqa a iesit din actionariatul Astra Asigurari prin vanzarea miercuri pe bursa a pachetului minoritar de 27% din actiuni catre TNG.

Schimbare in actionariatul Astra AsigurariFoto: Captura Monitorul Oficial

Datele de la Bursa de Valori Bucuresti arata ca Uniqa a vandut la data de 22 iunie 2011, prin doua tranzactii, peste 19,5 milioane de actiuni pentru 106,02 milioane lei. Anterior acestor tranzactii, The Nova Group detinea un pachet de 72,6% din actiunile Astra Asigurari.

Astra Asigurari a inregistrat un profit contabil net de 3,86 milioane de lei in primele trei luni din acest an, in scadere cu 20,4% fata de aceeasi perioada din 2010. Compania a obtinut venituri din primele brute subscrise in primul trimestru din acest an in valoare de peste 334,7 milioane lei, in crestere cu 1,49% fata de perioada similara a anului trecut. Asiguratorul sustine ca in perioada mentionata a platit daune ce depasesc 159,9 milioane lei aferente politelor RCA si CASCO.