Tesco, unul dintre cei mai mari retaileri din lume, este foarte aproape de a finaliza tranzactia prin care va cumpara divizia de hipermarketuri Real Hypermarket, parte a grupului german Metro, conform unor surse apropiate tranzactiei. Negocierile incepute in urma cu trei ani sunt pe ultima suta de metri, contractul urmand sa fie semnat foarte curand, potrivit surselor Wall-Street.ro. Reprezentantii Tesco au refuzat sa comenteze aceasta informatie.

Britanicii de la Tesco vor cumpara toate operatiunile Real Hypermarket, inclusiv pe cele din Romania. Pe parcursul negocierilor, retailerul Tesco a intentionat sa cumpere toate operatiunile, mai putin pe cele din Germania, din cauza rezultatelor financiare slabe.

Real Hypermarket a intrat pe piata internationala in 1997, o data cu deschiderea primelor magazine din Polonia. Astazi compania are peste 85 de magazine in Germania, Polonia, Turcia, Ucraina, Rusia si Romania.

Pe plan local, Real Hypermarket opereaza o retea de 25 de magazine. In cei cinci ani de prezenta pe piata romaneasca, Real Hypermarket a investit peste 500 milioane de euro in expansiunea retelei.

Primele zvonuri despre intentiile Tesco de a prelua hipermarketurile Real au aparut anul trecut. Contactati de Wall-Street.ro in noiembrie 2010, reprezentantii Tesco au declarat ca nu au planuri de a intra pe piata locala.

"Ne vom uita mereu la noi oportunitati, dar nu avem planuri sa intram pe piata romaneasca", a declarat la momentul respectiv James Wiggam, reprezentant al biroului de presa al Tesco. O luna mai tarziu, oficialii grupului Metro au subliniat, intr-un comunicat de presa, ca nu exista niciun plan de cedare a diviziei Real din Romania si ca zvonurile aparute anterior sunt pure speculatii.