Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de Astra Asigurari in primul semestru din acest an a fost de 559 milioane lei, in scadere cu 3,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele prezentate marti de asigurator. Pe de alta parte, in perioada mentionata Astra a anuntat ca a inregistrat un profit brut contabil in valoare de 82 milioane lei, in crestere cu 645% fata de prima jumatate din 2010. In totalul veniturilor, cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor de locuinte.

Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de ASTRA Asigurari, in primul semestru al anului 2011, este de 559 milioane lei, din care 551 milioane lei, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in scadere cu patru procente fata de primul semestru din 2010, a anuntat marti asiguratorul.

Valoarea asigurarilor RCA reprezinta 278 milioane lei, in scadere cu 14%(fata de 323 milioane lei in primul semestru al anului 2010), respectiv 84 milioane lei pe asigurarile CASCO, in scadere cu 28%(fata de 117 milioane lei in primul semestru din 2010). Cea mai importanta crestere, de 57%, a fost obtinuta pe segmentul property, de la 94 milioane lei (in primul semestru din 2010) la 147 milioane lei in acelsi semestru din acest an.

  • "Scaderea volumului de prime brute subscrise pe segmentul auto are multiple cauze. Este vorba despre conjunctura economica, dar si despre politica de preturi extrem de mici la aceste tipuri de asigurari, politica pe care Astra o priveste cu ingrijorare; aceasta situatie a condus si la scaderea pietei de asigurari generale in ansamblu. Chiar daca am mizat pe o restructurare de portofoliu, anticipam o crestere a primelor brute subscrise in perioada urmatoare", a declarat Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari.

Conform informatiilor companiei, comparativ cu prima jumatate din 2010, in primele sase luni din acest an s-au inregistrat cresteri cresteri de venituri si pe segmentele de asigurari de viata (15%), asigurari de sanatate (26%), asigurari medicale pentru calatorie (74%), asigurari de credite si garantii (118%), dar si asigurari de raspundere profesionala (19%).

Anul trecut, Astra Asigurari a raportat un volum al primelor brute subscrise totale in valoare de peste 1,08 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de 2009. Asiguratorul sustine ca a platit in 2010 daune de peste 526,8 milioane lei, in crestere cu 61% fata de anul anterior.