Generali Asigurari a inregistrat un volum total de prime brute subscrise de 201 milioane lei in primele sase luni din acest an, in scadere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a reducerii vanzarilor de asigurari auto, a anuntat joi asiguratorul. In primul semestru din 2011, compania a raporat un profit net de 9,7 milioane lei si a crescut cu 1% pe segmentul de asigurari de viata, obtinand un volum total de prime brute subscrise de 46 de milioane lei.

Marie Kovarova, CEO Generali AsigurariFoto: Generali Asigurari

Volumul de prime brute subscrise la asigurarile generale s-a situat la nivelul de 155 milioane de lei. In pofida scaderii pe segmentul auto, compania a inregistrat cresteri importante pe asigurarile de calatorie in strainatate (+32%), asigurarile facultative de locuinta (+17%) si asigurarile de daune la proprietati (+7%).

  • 'Spre deosebire de alte companii, unde segmentul auto detine o pondere cuprinsa intre 60 si 90% din total business, noi am reusit sa-l reducem pana la 40%. Asta nu inseamna ca nu vom sustine in continuare segmentul auto, dimpotriva. Preocuparea noastra principala va fi sa pastram si sa atragem clientii care au un comportament bun in trafic si cu un istoric al daunelor favorabil. Obiectivul nostru principal este un business sanatos si profitabil si nu alergarea dupa cota de piata cu orice pret', a declarat Marie Kovarova, director general al Generali Asigurari.

Generali Asigurari si Ardaf vor fuziona pana la sfarsitul acestui an. La finalul operatiunii va rezulta o companie noua, Generali Romania, sub care vor functiona cele doua marci distincte. Anul trecut, cele doua firme au inregistrat impreuna prime brute subscrise de peste 655 de milioane de lei, nivel ce reprezinta 7,8% din subscrierile intregii piete de asigurari care in 2010 au depasit 8,3 miliarde lei, arata datele prezentate in luna martie de Uniunea Nationala a Asiguratorilor din Romania (UNSAR).