Casa de avocatura Musat&Asociatii a fost selectata de Ministerul Economiei pentru a asigura consultanta juridica Oficiului Participatiilor Statului in Privatizari si Industrie (OPSPI) in procesul de privatizare al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea. La licitatie au fost depuse oferte din partea a trei case de avocatura: Dragan&Mazilu, Benclinov&Asociatii si Musat&Asociatii. Nu este primul contract de acest gen incheiat de Musat&Asociatii cu statul. Tot in acest an, a fost desemnata sa asiste statul in doua dintre cele mai mari oferte publice care vor fi derulate pe Bursa de Valori Bucuresti, si anume vanzarea unor pachete de actiuni de la Transgaz si Transelectrica.

"Vom asista OPSPI in legatura cu toate aspectele aferente privatizarii, incluzand pregatirea caietului de sarcini si lansarea licitatiei, selectarea consultantului, analiza aspectelor de reglementare, structurarea tranzactiei, precum si asistenta juridica pe tot parcursul desfasurarii privatizarii propriu-zise", a declarat Miruna Suciu, Partner Musat & Asociatii si coordonatoarea echipei de proiect.

  • In urma unei solicitari a HotNews.ro facuta in luna iulie, Ministerul Economiei nu a dorit sa vorbeasca despre valoarea contractului. "In ceea ce priveste valoarea estimata a contractului de consultanta, prezicem ca pentru acest proiect valoarea estimata se situeaza sub pragul prevazut la art. 57 alin 2, din O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii", a transmis Ministerul Economiei. Acest articol arata ca o autoritate de stat este obligata sa publice in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene daca valoarea contractului este mai mare de 125.000 euro.

Ministerul Economiei s-a angajat in fata FMI ca, pana la sfarsitul anului 2011, sa privatizeze Oltchim.

Statul controleaza prin Ministerul Economiei 54,79% din capitalul combinatului chimic Oltchim.

La finalul anului 2010, Oltchim avea datorii de 2,289 miliarde lei, cu 22% peste obligatiile de plata de la 31 decembrie 2009, de 1,879 miliarde lei. Combinatul a inregistrat in intervalul 2007-2010 pierderi cumulate de peste 745 milioane lei.

Compania a fost inclusa pe lista celor 19 de societati de stat care vor fi monitorizate in noul acord pe doi ani care va fi incheiat de Guvern cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Musat & Asociatii mai este cunoscuta pentru implicarea in privatizarile din sectorul energetic, precum procesele de privatizare ale Electrica Muntenia Sud, Electrica Banat si Electrica Dobrogea.