IKEA anunta retragerea de pe piata a cortului pentru copii BUSA dupa ce a primit 3 sesizari cu privire la faptul ca firul metalic din care este alcatuit cadrul de sustinere al cortului s-a rupt in timpul utilizarii, informeaza un comunicat de presa al companiei. Clientii care au cumparat produsul sunt invitati sa il returneze, urmand sa primeasca inapoi integral suma platita.

Cort BUSAFoto: IKEA

In urma sesizarilor, toate componenetele produsului au fost retestate. Testele au arata ca firul metalic nu este suficient de rezistent si poate ceda daca este supus la presiune prea mare. Testele preliminare punerii in vanzare nu detectasera niciun defect de rezistenta a firului.

Compania si-a argumentat decizia, in cadrul comunicatului, astfel: "copiii sunt cei mai importanti oameni din lume. Orice risc cu privire la siguranta lor este inacceptabil pentru IKEA. De aceea, compania se concentreaza in primul rand pe prevenirea posibilelor incidente, mai degraba decat pe remedierea unor eventuale urmari ale acestora. Dupa ce acum doua saptamani a rechemat usile glisante ELGA FENSTAD, compania IKEA este in continuare decisa sa evite toate posibilitatile de producere a vreunui incident care sa afecteze siguranta utilizatorilor de acasa. Daca un produs din gama IKEA nu corespunde standardelor de calitate IKEA si asteptarilor clientilor, compania nu ezita sa ia masuri imediate".

Produsul a fost lansat la 1 august 2011 iar vanzarile au incetat pe 22 august. Corturile BUSA au fost produse in Vietnam, in conformitate cu standardele europene si nord-americane de siguranta pentru jucarii, fiind scoase spre vanzare un numar de 97.800 de bucati, sustine compania.

Magazinul IKEA din Bucuresti a comercializat 516 produse cu codul 101.920.09, la pretul de 39,99 lei fara a primi vreo sesizare cu privire la acestea. Clientii care au achizitionat produsele cu acest cod sunt invitati sa il returneze si sa isi primeasca banii inapoi.