Prima testare a sistemului pentru introducerea biletelor unice RATB - Metrorex - CFR Calatori va avea loc sambata, de la ora 13.00, la Gara de Nord, urmand a fi efectuata pe un autobuz, pe un tren "Sageata albastra" si la statia de metrou Gara de Nord, informeaza municipalitatea, citata de Mediafax.

Reprezentanti ai Primariei Municipiului Bucuresti, Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Metrorex si Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori (SNTFC) "CFR Calatori" vor fi prezenti, de la ora 13.00, la Gara de Nord, pe peronul 14.

In baza Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 159/28.09.2012 privind integrarea tarifara pentru sistemul de transport public din Capitala, vor fi introduse in oferta tarifara noi titluri de calatorie, ce vor putea fi utilizate, in prima etapa, la RATB si Metrorex, si ulterior si la SNTFC, pe inelul de cale ferata al Municipiului Bucuresti deservit de CFR Calatori.

Noile titluri de calatorie si tarifele aferente acestora vor fi urmatoarele: bilet unic 60 de minute (valabil pentru RATB si Metrorex) - 5 lei, bilet cu 10 calatorii de cate 60 de minute pentru fiecare calatorie (valabil pentru RATB si Metrorex) - 30 lei, abonament de o zi (valabil pentru RATB si Metrorex) - 16 lei, precizeaza sursa citata.

Biletele si abonamentele accepta ultima validare cu un minut inainte de expirarea duratei de valabilitate si, dupa ultima validare, permit continuarea calatoriei pana la capatul liniei, cu vehiculele RATB sau pana la iesirea din statie, cu trenurile Metrorex, indiferent de durata calatoriei. Abonamentul de o zi este valabil 24 de ore, incepand de la ora validarii.

Aceste noi titluri de calatorie nu sunt valabile pe liniile expres sau pe liniile cu tarif special din reteaua RATB.

Noile titluri de calatorie vin in completarea ofertelor actuale ale RATB si Metrorex, care raman in continuare valabile, si reprezinta noi instrumente de plata puse la dispozitia publicului calator.

Noile bilete vor fi realizate pe cartela Multiplu din Sistemul Automat de Taxare al RATB. Regia Autonoma de Transport Bucuresti va asigura suportul tehnico-financiar pentru emiterea, comercializarea si gestionarea biletelor si va coordona toate activitatile aferente prin Sistemul Automat de Taxare.

RATB detine o retea de peste 230 de puncte de vanzare, care acopera tot Bucurestiul, fiind singurul emitent de carduri pentru aceste titluri tarifare integrate.

Cardurile cu valoare preincarcata vor fi vandute atat in reteaua RATB, cat si in reteaua Metrorex, la 52 de puncte de vanzare din statiile de metrou.