Danone Romania retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat cu aflatoxina si blocheaza in depozitul sau 75 tone de produse dupa ce analizele au aratat ca un lot de lapte primit de la unul dintre furnizorii companiei contine aflatoxina M1 peste limita legala, se arata intr-un comunicat de presa al Danone Romania, citat de Digi 24.

"Dupa primirea rezultatului pentru aflatoxina M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii sai de lapte, rezultat care era peste limita legala, Danone Romania a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectiva si, pentru siguranta consumatorilor, a decis sa blocheze in depozitul sau 75 tone de produse si sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat de la acea ferma. Procesul de retragere se desfasoara foarte rapid si facem toate eforturile sa fie finalizat pana la finalul zilei", se arata in comunicatul Danone Romania.

Danone precizeaza ca este in legatura si colaboreaza cu autoritatile pentru a garanta siguranta alimentara a laptelui colectat si ne asiguram toti clientii ca siguranta alimentara ramane prioritatea noastra principala, in concordanta cu standardele companiei.

"Dupa alerta nationala referitoare la aflatoxina, Danone Romania a implementat mai multe masuri suplimentare si voluntare de auto-control fata de obligatiile legale de monitorizare si control si planul aferent validat de autoritati, inclusiv achizitia unui echipament propriu de testare a continutului de aflatoxina. Nici un lapte pentru care exista suspiciunea unui continut de aflatoxina peste norme nu este acceptat in fabrica", informeaza Danone Romania.

Potrivit Digi24, Danone are contracte cu 80 de ferme din Romania, de unde se aprovizioneaza cu cantitati diferite de lapte.