Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) isi exprima ingrijorarea in legatura cu efectele pe care le-ar putea avea recenta greva declansata de transportatori, apreciind ca prelungirea acesteia va avea "un impact atat asupra operatiunilor marilor retele comerciale cat si asupra consumatorilor, care nu se vor mai putea aproviziona in conditii de normalitate".

"In prezent, retelelele de magazine membre ale AMRCR au stocurile asigurate, insa daca greva va dura mai mult de doua zile putem anticipa ca vor aparea probleme in primul rand la produsele proaspete - legume, fructe, lapte, carne si peste, dar ulterior si stocurile celorlalte marfuri vor avea de suferit", a declarat Delia Nica, director executiv al AMRCR, potrivit unui comunicat al Asociatiei remis luni HotNews.ro.

Potrivit comunicatului, AMRCR isi exprima inca o data ingrijorarea referitoare la marirea accizelor la carburanti, unul dintre subiectele principale pentru care transportatorii au recurs la greva.

De asemenea, Asociatia spera ca partile implicate "sa identifice cat mai curand o solutie pentru aceasta problema si doreste sa isi asigure clientii ca va depune toate eforturile ca eventualele efecte negative sa fie resimtite cat mai putin de catre acestia".

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) este o asociatie profesionala din care fac parte cei mai mari jucatori care opereaza pe piata de retail din Romania. Aceasta a fost constituita in anul 2003 si are in acest moment urmatorii membri Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Penny Market, Lidl, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI si Mobexpert. AMRCR este singura reprezentanta a Romaniei la Eurocommerce.

Transportatorii rutieri de marfuri din tara sunt de luni in greva pe termen nedeterminat. Potrivit reprezentantilor Confederatiei Nationale Rutiere, toate caile diplomatice de comunicare cu autoritatile au fost epuizate, iar actualul ministru al Transporturilor nu a raspuns la niciuna dintre adresele transmise de patronatele din transporturi de la momentul preluarii mandatului.

Peste o mie de firme au decis sa isi traga TIR-urile pe dreapta si ameninta ca vor lasa goale rafturile magazinelor de sarbatori.