- Citeste mai mult pe www.infoomg.ro
Oameni de stiinta italieni, dupa analizarea a 1783 de studii: OMG sunt sigure

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
Asta e doar o gluma proasta.
Sunt efecte care nu pot fi cuprinse in milioane de studii, si care se vad dupa zeci de ani sau poate mai mult. "Se vad" pentru cine mai apuca sa traiasca atunci...
2. nu il cultivati si se merge fie pe bio fie pe non-bio ca si pana acum.
Problema o sa fie ca daca unii cultiva OMG pe un camp langa unii care cultiva bio (bio fiind certificat de natura ca fiind sanatos) atunci cei cu BIO o sa isi piarda apelatia din cauza ca se pot amesteca culturile.
Destul de complicat, sunt implicatii de ordin sanitar (de sanatate) dar si de ordin moral (adica de disparitie a unui grup -in speta taranii-) pentru ca daca acum taranii folosesc ca samanta ce cultiva de pe un an pe altul cu OMG trebuie achizitionat de la furnizori specializati.
Asta nu o sa faca decat sa avantajeze si mai mult marii fermieri care o sa aiba un randament si mai bun de recolta/ha -- pe cand ceilalti daca nu schimba samanta, o sa mearga pe randamant mai scazut si preturi mai mari.
Eventual o sa fie solutia ca si in Occident cu magazine aprovizionate de industria agroalimentara (produse de consum mai ieftine) si magazine aprovizionate de "tarani" sau mici fermieri asociati in cooperative care cultiva bio -- (cu preturi mai mari bineinteles).
Ideea nu e sa fii sau sa nu fii blind/ecologist ci sa faci niste alegeri in propriul mod de consum...mai mult sau prost sau mai putin si de calitate, bineinteles daca portofelul iti permite.
bio sau non-bio.
De asemenea, poți sa cultivi plante nemodificate
genetic, bio sau non-bio.
Cultura bio se deosebește de non-bio prin
natura și originea fertilizatorilor și anti-dăunătorilor
utilizați.
Aceasta isterie a stupid-people legata de OMG
începe sa devina un fel de religie.
Aproape toate plantele cultivate de om sunt
modificata genetic, prin încrucișare, altoire,
selecție, hibridizare.
Radiațiile din mediu și cosmice generează în
fiecare minut sute-mii de organisme modificate
genetic. Unele supraviețuiesc și transmit urmașilor aceste modificări ale genelor, altele nu.
Este un proces eminamente aleatoriu, fără sa existe un filtru "sănătos-nesănătos" pentru om.
OMG sunt modificări induse țintit și sub control,
pentru a accentua unele caracteristici, ca rezistenta la seceta etc.
Eppur si muove.
Sa compari hibridizarea intra-specie pe care o face taranul in gradina cu modificarea genetica inter-specie in laborator, spune totul despre nivelul tau.
Cat despre restul aberatiilor, nici nu merita comentat.