- "Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) cu sprijinul Guvernului (prin Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor - ANPC) si al Consiliului Concurentei lanseaza proiectul pilot 'Monitorul preturilor bunurilor de consum', se arata intr-un comunicat de presa transmis vineri de Consiliul Concurentei.
Proiectul isi propune crearea unui platforme on-line care sa afiseze saptamanal preturile produselor care fac parte din cosul zilnic al populatiei. Obiectivele proiectului sunt pe de-o parte informarea consumatorilor care vor putea compara preturile si identifica magazinele de unde pot cumpara alimentele de baza la cele mai mici preturi, iar pe de alta parte scaderea preturilor ca urmare a cresterii concurentei intre magazine.
Contactati de HotNews.ro, oficialii Consiliului Concurentei au precizat ca "acest proiect se va afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de saptamana viitoare".
Lansarea acestui proiect are loc in contextul negocierilor de la nivelul Comisiei Europene privind crearea unui instrument similar care sa asigure transparenta pe lantul comercializarii produselor de la producator pana la raftul magazinelor.
Un proiect similar a fost realizat de Guvernul Greciei, prin Ministreul Comertului si a avut ca rezultat, dupa trei luni de la implementare, o scadere a preturilor cu 7%.
Plus ca probabil asta e costul estimat initial ...
Dupa care inevitabil mai apar niste costuri colaterale ...
Plus ca acum aplicatia, ca sa faca o chestie desteapta, ar trebui sa gaseasca un optim bazat pe o lista de produse dorite ...
Ca degeaba ai cele mai mici preturi imprastiate prin tot Bucurestiul .. ca atunci consumi mai mult ajugand de la pct A la pct B, C, D ...
Optim ar fi sa iti dea probabil supermarket-ul cel mai apropiat cu cea mai convenabila combinatie de preturi ...
Banii de la buget sa se foloseasca pentru educatie, sanatate (cititoarele de carduri!!!), autostrazi. PSD-ul sa ne lase cu VRAJEALA!!!!
mysupermarket vinde produsele altor companii.
Iar cei care chiar au nevoie sa aiba preturi cat mai mici, cum ar fi pensionarii cu pensii mici sau cei cu salarii tare mici, probabil ca nici nu au de unde internet, asa ca nu vor putea folosi info de pe site...
Alooo inspectore, intiativa dumneavoastra este laudabila dar lipsita de sens.
Acei Bucuresteni care sunt in cautarea celui mai ieftin magazin care comercializeaza bunuri din cosul zilnic NU AU BANI DE INTERNET!!!
Imaginati-va ca omul ala se bucura la 1 leu diferenta sau la 0,50 la o bucatica de branza si e dispus sa mearga pe jos 3 statii de autobuz ca sa cumpere mai ieftin. Credeti ca ar da 10 lei pe luna pt a avea acasa internet ...si vreo cateva milioane pe un calculator?
Ati baut din paharul lui Ponta???
A - 55 ron
B - 50 ron
C - 40 ron
Ce sa inteleg intre A si C? Unde se duce diferenta de 15 ron? Ma indoiesc ca C au dat-o in pierdere.
Aceiasi discordanta si preturi artificiale se regasesc la majoritatea produselor.
Nu exista "ulei" sau "rosii" generice.
Preturile depend in 99% din cazuri de calitate si varaiza cu pana la 400%.
Altfel spus, nu se pot compara preturile.
Dar altfel, e un bun proiect de mintit lumea....