Intr-o duminica mohorata, clientii unui supermarket din sudul Londrei nu par interesati sa discute despre alimentele modificate genetic. Majoritatea pareau indiferenti, iar o clienta insista asupra faptului ca achizitoneaza numai produse organice, dar numai in cazul in care nu sunt foarte scumpe. Aparenta lor indiferenta este frapanta, scriu jurnalistii de la The Economist. Marea Britanie a fost odata principala tara care se opunea organismelor modificate genetic. La sfarsitul anilor 1990, protestatarii imbracati in salopete marsaluiau pe ogoare si, alaturi de ONG-urile verzi, strangeau multimi mari de oameni nelinistiti. Publicul ii sprijineau in linii mari: in 2003 aproape 43% considerau ca riscurile prezentate de OMG sunt mai mari decat beneficiile, conform unui sondaj de opinie realizat de Ipsos MORI. Doar 20% considerau ca beneficiile sunt mai mari decat riscurile, restul fiind indiferenti. Majoritatea europenilor erau la fel de speriati. O astfel de presiune publica a determinat ca organismele modificate genetic sa nu fie cultivate la nivel comercial in majoritatea tarilor din Europa, inclusiv in Marea Britanie.