Utilizatorii serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare din condominii ar putea incheia conventii de facturare individuala, la nivelul imobilului, cu acceptul scris a 50 % plus unu a proprietarilor din respectivul imobil, au decis, miercuri, senatorii, potrivit Mediafax.

Utilizatorii serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare din condominii ar putea incheia conventii de facturare individuala, la nivelul imobilului, cu acceptul scris a 50 % plus unu a proprietarilor din respectivul imobil, au decis, miercuri, senatorii.

Ei au adoptat, in acest sens, Propunerea legislativa pentru modificarea Legii serviciului de alimentare cu apa si de Comisia pentru administratie publica si organizarea teritoriului, in pofida raportului de respingere propus plenului de Comisia pentru administratie.

Potrivit legislatiei in vigoare, una dintre conditiile de incheiere a conventiilor de facturare individuala se pot incheia numai "la nivelul intregului imobil sau al asociatiei".

Potrivit modificarilor, utilizatorii serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare din condominii pot solicita in nume propriu incheierea de contracte de furnizare-prestare cu operatorii.

Conform proiectului de lege, la cererea persoanelor fizice sau juridice, membri ai asociatiei de proprietari, se pot incheia contracte individuale de prestari servicii privind furnizarea apei reci si de canalizare direct cu furnizorii de servicii.

In cazul furnizarii apei reci, se va executa racord separat de cel existent al asociatiei de proprietari. conform legislatiei aferente in vigoare utilizatorilor individuali. Actul normativ mai completeaza articolul referitor la conditiile incheierii conventiilor de facturare individuala.

Senatul a adoptat initiativa legislativa in calitate de prima Camera sesizata.