Discutiile despre organismele modificate genetic (OMG) si biotehnologii au impartit lumea in doua tabere. In cadrul dezbaterilor despre biotehnologii de multe ori subiectivismul primeaza in fata datelor stiintifice concrete, iar afirmatiile unor grupuri de interese se bazeaza pe informatii incomplete sau trunchiate. Dar pana la urma, ce sunt organismele modificate genetic? Prezinta biotehnologiile un pericol pentru consumul uman, animal sau pentru mediu? Cum se pozitioneaza Romania vizavi de OMG si cat de importanta e informarea cetatenilor cu privire la biotehnologii? Prof. univ. dr. Petruta Cornea, Presedintele Comisiei de Biosecuritate din cadrul Ministerului Mediului, a discutat despre organismele modificate genetic.

Prof. univ. dr. Petruta CorneaFoto: Arhiva personala
  • Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana

Principalele teme atinse in cadrul intalnirii online:

  • Ce sunt organismele modificate genetic?
  • Interesele unor organizatii "verzi" de demonizare a OMG-urilor.
  • Daca OMG-urile prezinta un pericol pentru consmul uman, animale sau pentru mediu.
  • Cum vede doamna prof. Petruta Cornea viitorul biotehnologiei si cat de importanta este schimbarea legislatiei la nivelul UE.
  • Cum se pozitioneaza Romania vizavi de OMG si cat de importanta e informarea cetatenilor cu privire la biotehnologii.

Biografie

Prof. univ. dr. Petruta Cornea este decan al Facultatii de Biotehnologii si Cercetator Sef in cadrul departamentului de Biologie moleculara si Inginerie Genetica din cadrul Centrului de Biochimie Aplicata si Biotehnologie Bucuresti (BIOTEHNOL). Petruta Conea a absolvit in 1981 Facultatea de Biologie din cadrul Universitatii Bucuresti, iar in 1996 a obtinut titlul de doctor in domeniul Biologiei. De-a lungul carierei prof. univ. dr. Petruta Cornea a publicat 10 carti, dintre care 3 manuale universitare.