Utilizatorii care isi platesc facturile de apa si canalizare nu pot fi debransati, din cauza restantierilor, de la retelele publice de distributie a apei, a decis, luni, plenul Senatului prin adoptarea unei propuneri legislative pentru completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, potrivit Agerpres.

Propunerea legislativa pentru completarea Legii nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, initiata de senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu, a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata, cu 79 de voturi pentru, 33 impotriva si 4 abtineri.

Potrivit raportului Comisiei pentru administratie, insusit de plen, Legea a fost completata cu prevederea potrivit careia "operatorii nu au dreptul sa sisteze furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apa si canalizare acelor utilizatori din imobilele condominiale care achita contravaloarea serviciilor furnizare-prestare, iar debitele utilizatorilor care nu achita contravaloarea serviciilor furnizare-prestare aflati in imobilele condominiale pentru care nu exista modalitatea tehnica de debransare individuala, vor fi recuperate in instanta".

Propunerea legislativa va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional in acest caz.