Peste cinci tone de peste au fost confiscate sambata de politistii ilfoveni, in urma actiunilor pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul comercializarii de peste si produse din peste.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov au continuat sambata actiunile desfasurate pentru verificarea respectarii legislatiei in domeniul comercializarii de peste si produse de peste, relateaza Mediafax.

Astfel, politistii au efectuat controale la societati comerciale si depozite situate pe raza localitatilor Popesti-Leordeni, Buftea, Bragadiru, Otopeni si Pantelimon.

In urma controalelor, au fost aplicate sapte sanctiuni contraventionale in valoare de 110.000 de lei, pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 17 sanctiuni contraventionale in valoare de 4.000 de lei pentru incalcarea normelor la regimul piscicol si au fost confiscate peste cinci tone de peste.

Totodata, au fost constatate doua infractiuni si au fost intocmite dosare penale fata de reprezentantii legali a doua dintre societatile controlate.