Comisia Europeana a acuzat joi MasterCard ca "umfla artificial" costurile platilor cu cardul bancar in Europa, adresand societatii o "comunicare cu obiectiile" privind comisioanele percepute si care ar fi contrare, potrivit Bruxellesului, reglementarilor privind libera concurenta, scrie AFP.

"Suspectam in prezent MasterCard ca umfla artificial costurile de plata cu cardul, prejudiciind consumatorii si comerciantii din UE. Suntem preocupat in acelasi timp de regulile aplicate de MasterCard operatiunilor transfrontaliere din cadrul UE si de comisioanele solicitate comerciantilor pentru a primi platile efectuate cu carduri emise in afara Europei", a precizat comisarul insarcinat cu concurenta, Margrethe Vestager, citat intr-un comunicat.

Executivul european a deschis o ancheta impotriva MasterCard in aprilie 2013. O ancheta similara vizeaza Visa, principalul sau concurent.

MasterCard va trebui acum sa raspunda la acuzatiile Bruxellesului, dupa care Comisia va lua o decizie finala, care se poate concretiza intr-o amenda - cu o valoare maxima de 10% din cifra de afaceri, daca se ajunge la concluzia ca acuzatiile sunt fondate.