Aproape jumatate dintre romanii care au cautat vacante sau bilete de avion online de la inceputul acestui an au folosit un dispozitiv mobil, pondere dubla fata de anul trecut, conform Vola.ro.

In perioada ianuarie-septembrie 2014, doar 18% dintre utilizatori foloseau mobilul pentru a-si planifica o calatorie si 7% foloseau tableta, adica un total de doar 25% din trafic venea de pe dispozitive mobile, in timp ce restul, de 75%, preferau sa intre de pe desktop sau laptop. Pentru aceeasi perioada a anului 2015, cautarile de pe dispozitive mobile au ajuns la peste 47%. Procentul a urcat usor in cazul tabletelor (9% in acest an), cresterea semnificativa venind de la cei care folosesc mobilul pentru a accesa bilete de avion sau vacante (38%).

"Cautarile si achizitiile de pe mobil nu mai reprezinta o nisa, ci o preferinta clara, atunci cand vine vorba de planificarea vacantelor. In plus, am observat ca mobilul este folosit in primul rand pentru research, iar media de cautari este chiar mai mare decat in cazul userilor care intra de pe desktop", a declarat Manuela Melinescu, marketing manager al portalului de turism Vola.ro.

Totodata, de la inceputul acestui an 64% dintre cei care au cumparat produse turistice au platit online cu cardul.

"O metoda de plata mult mai inedita a prins de asemenea destul de bine in randul pasionatiilor de calatorii: criptomoneda BitCoin. In doar cateva luni de la lansarea pe Vola.ro, mai mult de 50 de romani au folosit deja ￯moneda care nici nu exista￯ pentru a cumpara bilete de avion. In cazul acestei metode de plata, se poate observa o valoare mult mai ridicata a cosului de cumparaturi, in medie de 420 euro", spun reprezentantii portalului.

Vola.ro a avut anut trecut o cifra de afaceri de 122,3 milioane de lei.