Europa a fost pusa in fata unei hotarari cu o miza extrem de importanta la finalul saptamanii trecute. Statele membre UE au ales daca vor imbratisa pe viitor plantele modificate genetic si le vor cultiva pe terenurile lor agricole sau daca le vor abandona. Termenul limita a trecut, iar unele tari au ales sa continue cultivarea plantelor transgenice, in timp ce 19 state si regiuni au ales sa renunte definitiv la ele. Pentru fermierii din tarile care accepta culturile de MG aceasta ar putea reprezenta o oportunitate a de folosi o tehnologie veche de 20 de ani care este adoptata deja la scara larga in intreaga lume.

Putini dintre fermierii din statele care au decis sa elimine culturile de plante modificate genetic au avut de-a face cu acestea in trecut. Multi nu au avut niciodata aceasta oportunitate, deci din acest punct de vedere practicile agricole nu se vor schimba cu nimic pe viitor.

Avand in vedere ca regulile se aplica doar in cazul culturilor din cadrul UE, cel mai probabil nimic nu se va schimba atunci cand vine vorba despre plante modificate genetic importate in cantitati impresionante pentru a fi introduse in hrana animalelor din ferme, plante aduse din state care permit utilizarea biotehnologiilor.